Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2020 - Anul XXV, nr. 121 (7426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viitori liceeni

Cum se va desfășura admiterea la liceu în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a stabilit noul calendar privind organizarea și desfășurarea admiterii la liceu, pentru anul școlar 2020-2021.

În județul Suceava sunt circa 7.000 elevi care au încheiat clasa a VIII-a și se pregătesc pentru evaluarea națională (15-18 iunie) și mai apoi pentru admiterea în ciclul liceal.

Important pentru aceștia este că media de admitere, în baza căreia se realizează repartizarea în clasa a IX-a, se va calcula la fel ca în anii trecuți, în funcție de media de la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală din clasele V-VIII (20%).

Absolvenții de gimnaziu pot opta şi pentru şcolile profesionale/duale care se organizează în cadrul liceelor.

 

Fișele de opțiuni pot fi completate și online

Ministerul Educației transmite că, în contextul actual, ședințele de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea tuturor pașilor de admitere și a planului de școlarizare pot fi organizate în unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare – telefon, e-mail, videoconferință. 

De asemenea, și ședințele pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora se pot desfășura la școală sau prin telefon, e-mail, videoconferință.

Ședințele de instruire se desfășoară între 2 și 12 iunie, iar completarea fișelor de înscriere se va desfășura între 2 și 6 iulie. Fiecare specializare a unui liceu are un cod pe care elevii îl vor trece în fișa de înscriere, în funcție de preferințe și de media de admitere.

Publicarea ierarhiei la nivel de județ cu mediile de admitere a tuturor absolvenților de-a VIII-a este programată pe 1 iulie.

Pe 10 iulie va avea loc repartizarea computerizată. Aceasta se realizează în funcție de opțiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Numărul total de locuri la licee este îndeajuns pentru ca toți candidații să fie repartizați, însă este recomandat ca aceștia să-și exprime opțiuni suficiente și realiste.

Calendarul complet al admiterii poate fi consultat la https://www.edu.ro/sites/default/files/_fișiere/Minister/2020/inv.preuniversitar/ordine%20ministru%20inv.preuniversitar/anexa%201%20-%20Calendar.pdf.

 

Admiterea la învățământul vocațional

Pentru viitorii liceeni care doresc să fie admişi în cadrul claselor bilingve, vocaţionale sau cu profil sportiv, înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie.

Elevii care doresc să-și continue studiile la colegiile de artă nu trebuie să se mai prezinte la sediul liceelor pentru a susține un examen de departajare.

Pentru profilul Artistic - arte vizuale (specializările Arte plastice, Arhitectură, Conservare – restaurare bunuri culturale etc.), elevul va fi evaluat pe baza unui portofoliu de lucrări.

Pentru profilul artistic, specializarea Muzică – Secția Instrumentală și Secția Artă vocală interpretativă, va fi evaluată o înregistrare audio-video a repertoriului instrumental/vocal al elevului.

Pentru profilul pedagogic, evaluarea și certificarea aptitudinilor se vor realiza prin eliberarea unei fișe de aptitudini, de către școala în care este înmatriculat candidatul în clasa a VIII-a.

Pentru profilul teologic se vor susține următoarele probe: un interviu (cu admis/respins) și o probă de verificare a cunoștințelor religioase, evaluată cu notă.

Pentru profilul militar, se pot înscrie candidații care au fost declarați „Admiși” la selecția organizată în centrele zonale de selecție.

Pentru profilul sportiv, înscrierea candidaților este condiționată de existența unui aviz medical. De asemenea, elevul să dețină un document care să ateste că practică organizat, de cel puțin un an calendaristic, disciplina sportivă pentru care se constituie clasa. Nota finală se va echivala cu media generală la disciplina educație fizică din clasele V-VIII.

Metodologia completă pentru admiterea în liceele vocaționale este disponibilă  pe https://www.edu.ro/sites/default/files/_fișiere/Minister/2020/inv.preuniversitar/ordine%20ministru%20inv.preuniversitar/Anexa_3_metodologie%20organizare-desfasurare%20%2B%20%20structura%20probe%20aptitudini%20admitere%20licee%20vocationale.pdf.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum se va desfășura admiterea la liceu în acest an.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum se va desfășura admiterea la liceu în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei