Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2020 - Anul XXV, nr. 121 (7426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încasările la TPL au scăzut cu 91,3% la sută din cauza pandemiei de coronavirus

Marţi, 26 Mai 2020 (19:52:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transportul public local din Suceava continuă să fie puternic afectat de criza declanșată de pandemia de coronavirus.

Încasările la TPL Suceava, care au scăzut la jumătate față de normal în luna martie, au atins un minim istoric în luna aprilie 2020.

Atunci, încasările totale au fost de 116.000 de lei, adică 8,7% comparativ cu aprilie 2019, când au fost de 1,44 milioane de lei, după cum a precizat administratorul societății, Darie Romaniuc.

Asta în condițiile în care într-o lună, numai pentru asigurarea salariilor și acordarea tichetelor de masă, fără reparații, combustibil și alte cheltuieli, este nevoie de jumătate de milion de lei.

Drept urmare, în toate cele trei luni de zile – martie, aprilie și mai, TPL a depins de banii acordați de Primăria Suceava să poată achita salariile angajaților, dar și consumurile de combustibil și energie electrică.

 

Întârzieri la plata salariilor și perspective sumbre

Problemele cu banii au stat la baza întârzierilor salariale lunare, care au ținut angajații “pe ghimpi”, mai ales acum, pe timp de pandemie, când se anunță și o gravă criză economică.

De altfel, miercuri, 27 mai, salariații de la TPL urmează să primească lichidarea pe aprilie, care se dădea în mod normal pe 15 mai.

Din păcate, șansele ca TPL să se redreseze financiar în perioada următoare sunt nule, în condițiile în care după ridicarea restricțiilor din perioada de carantinare, când se circula doar între anumite intervale orare și cu mai puține autobuze, încasările abia-abia au crescut.

“Acum încasările sunt la 23% comparativ cu cele din mai 2019, sperăm să atingem 25% până la finele lunii”, a mai spus Darie Romaniuc.

Practic, până la reluarea activităților comerciale peste tot și revenirea copiilor la școală, TPL va funcționa cu pierderi masive, singura lor salvare fiind municipalitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasările la TPL au scăzut cu 91,3% la sută din cauza pandemiei de coronavirus.
 Vizualizări articol: 1551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasările la TPL au scăzut cu 91,3% la sută din cauza pandemiei de coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei