Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2020 - Anul XXV, nr. 114 (7419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Tinerețe fără bătrânețe

Suntem predestinați să fim grași, artritici și plini de boli? Până să apară toate acestea este doar o chestiune de timp? Sau sunt șanse să murim de cancer deoarece în familia unii au pățit asta? Multe persoane acceptă în mod fals ca fiind inevitabile semnele îmbătrânirii, cum ar fi creșterea în greutate, oboseala și alte boli moștenite din familie. Adevărul este că longevitatea trebuie atribuită în proporție mai mare de 80% stilului de viață și nu genelor. Este adevărat, îmbătrânirea este o realitate a vieții, dar avem șansa să alegem cât de repede îmbătrânim. Chiar când vine vorba despre riscul de a ne îmbolnăvi de cancer, stilul de viață are un rol foarte important. De exemplu, 70% din femeile care sunt diagnosticate cu cancer la sân nu au un istoric familial care să favorizeze apariția bolii.

Procesul îmbătrânirii începe de la naștere. Cu fiecare aniversare, apar noi și noi simptome. Ba un rid, ba o articulație înțepenită. Și, în caz că nu suntem atenți, acest declin inevitabil se accelerează; ușa către boli se deschide. Până ajungem la vârsta de 50 de ani, stilul de viață determină 80% din procesul de îmbătrânire. Diferența dintre o femeie de 60 de ani care arată de 40 și una de 40 care pare de vreo 60 este modul în care își îngrijește întregul corp. Piața anti-aging a alimentat industria cosmetică și a centrelor de tratament și înfrumusețare zeci de ani, în timp ce persoanele care îmbătrânesc continuă să caute noi drumuri către tinerețe, nu numai în ceea ce privește aspectul ci, mai important, modul în care ne simțim. Nimănui nu îi place să se simtă groaznic, chiar dacă totul arată relativ bine la exterior.

În anii ’80, când au fost introduși alfa-hidroxi acizii în industria cosmetică profesională, femeile au început să vină în număr mare la centrele de înfrumusețare pentru a-și exfolia straturile superioare ale pielii. Pe măsură ce anii au trecut au fost găsite soluții tot mai performante precum puterea vitaminei C stabile folosită într-o formulă anhidră, siliconică, precum și alți antioxidanți locali, astfel începând să apară îmbunătățiri remarcabile la nivelul pielii persoanelor tratate. Dar există limite legate de aceste îmbunătățiri și, indiferent ce se întreprinde pe dinafară pentru a menține rezultatele pozitive, vom vedea cum apar schimbările produse de vârstă. Este clar că îmbătrânirea pielii implică mai mult decât terapiile ce acționează din exterior.

Din punctul nostru de vedere soluția a fost găsită cu multe sute de ani în urmă când ideea unei abordări terapeutice interdisciplinare era cheia întregului proces de vindecare și regenerare a corpului uman. În China antică se examina relația dintre tratamentele aplicate pielii și aspectele interne ale organismului pentru a decodifica mecanismul prin care inflamațiile, bolile organelor și echilibrul hormonal influențează și mențin sănătatea și frumusețea. Se știa că schimbările stării interne de sănătate și ale stării emoționale, adăugate la tratamentele cosmetice pentru piele, au rezultate profunde nu numai asupra frumuseții, ci și asupra sănătății întregului corp. Terapeuții din acea vreme considerau că secretul longevității, al tinereții, frumuseții și sănătății se află la nivel celular. În încercarea de a găsi soluții pentru stoparea îmbătrânirii au fost și ei puși față în față cu o realitate tristă: nu există nici un mod de a opri îmbătrânirea. Însă, datorită abordărilor pluridisciplinare ale terapiei reușeau să își mențină pacienții sănătoși, cu un aspect estetic excepțional până la vârste extrem de înaintate. La curtea imperială a Chinei se considera că oamenii sunt proiectați genetic să trăiască sănătoși până la vârsta de 120 de ani și toți erau focalizați în plan terapeutic pe atingerea sau apropierea de acest prag.

Din acest motiv, noi urmărim de 2 ani de zile să inițiem cât mai mulți doritori în două practici autentice de qigong medical ce au ca scop întărirea imunității și trecerea cu ușurință peste perioadele de epidemie și boală, păstrarea unui corp armonios cu un aspect plăcut, vindecarea bolilor, dobândirea unei stări psihice pozitive și atingerea longevității.

Rezultatele pozitive obținute în această perioadă de un număr considerabil de persoane sunt argumentul pentru care noi vă îndemnăm să sacrificați din comoditate și să alocați câteva zeci de minute zilnic pentru a fi sănătoși și a dobândi un aspect fizic armonios. Lăsăm la aprecierea dumneavoastră dacă sănătatea și longevitatea se obțin prin medicamente, vaccinări etc. sau printr-un un stil de viață sănătos.

Mai multe informații pentru doritori pe site-ul www.mihaimoisoiu.ro, la secțiunea Qigong medical.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerețe fără bătrânețe.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 23 voturi
Tinerețe fără bătrânețe5.0523

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei