Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2020 - Anul XXV, nr. 114 (7419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Peste 2.000 de persoane din cele 3.421 bolnave de coronavirus din județul Suceava s-au vindecat de boală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu mai puțin de 2.021 de persoane din județul Suceava infectate cu noul coronavirus, din total de 3.421, au fost declarate vindecate de această boală. Datele au fost transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava. În ceea ce privește numărul cazurilor noi, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că de la începutul pandemiei și până duminică, 17 mai, în județul Suceava s-au înregistrat 3.421 de cazuri. Creșterea de sâmbătă și până duminică a fost de doar 13 cazuri noi de Covid-19.

Până pe 17 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 16.871 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, creșterea în ultimele 24 de ore fiind de 167 de cazuri. Dintre persoanele confirmate pozitiv la nivel național, 9.890 au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, duminică, în județul Suceava se aflau în autoizolare la domiciliu 361 de persoane, iar în carantină instituționalizată alte 636 de persoane. Potrivit Prefecturii Suceava, persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID-19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 14.983 de persoane din județ. În același timp, din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2.465 persoane.

În același timp, Prefectura Suceava a anunțat că la nivelul județului, până la această dată au fost efectuate 16.643 teste pentru coronavirus.

 

Alte opt persoane din județ au murit în urma infecțiilor cu noul coronavirus

La finalul săptămânii trecute, Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că alți opt suceveni au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus. În cursul zilei de sâmbătă a fost raportat cazul unei femei în vârstă de 73 de ani, care a fost confirmată pozitivă la COVID-19 pe 5 mai 2020, și a murit pe 15 mai 2020. Femeia suferea de osteoporoză avansată, cifoscolioza grava, HTA, Alztheimer.

Tot sâmbătă s-au raportat cazurile a două persoane din județul Suceava, dintre care una dintr-un cămin de bătrâni, care au murit având și infecții cu noul coronavirus. Este vorba despre doi bărbați din județul Suceava, unul de 66 de ani și unul de 65 de ani. Bărbatul de 65 provenea dintr-un cămin de bătrâni și a fost diagnosticat pozitiv pe data de 30 aprilie. Acesta avea și o tumoră pulmonară. Bărbatul de 66 de ani a fost confirmat pozitiv pe 14 mai, el având și alte comorbidități, printre care și hipertensiune arterială. Ambii au decedat în cursul zilei de vineri, 15 mai.

Duminică, INSP a transmis că în cursul zilei de sâmbătă au murit nu mai puțin de cinci suceveni infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat, de 88 ani, care a fost confirmat pozitiv pe 30 aprilie și care mai suferea de cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială și sechele AVC. Un alt caz este al unui sucevean de 68 de ani care a fost confirmat pozitiv pe 12 mai. Acesta avea mai multe comorbidități, printre care diabet zaharat tip II, arteriopatie obliterantă la membrele inferioare, ischemie și amputație de picior stâng. Tot sâmbătă a murit și un bărbat de 81 de ani, care suferea și de neoplasm la vezica urinară și citostomă permanentă. Un alt deces din județul Suceava înregistrat sâmbătă este cel al unei femei de 84 de ani, pacientă dializată. Acestea mai suferea și de hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică cronică.

Ultimul dintre cele cinci decese de sâmbătă este al unui bărbat de 58 ani, care mai avea și alte boli, printre care diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică cronica și hipertensiune arterială. În total, în județul Suceava sunt 186 de persoane care au murit în urma infecțiilor cu noul coronavirus.

 

Sucevenii din zona metropolitană pot circula fără declarații pe proprie răspundere

Pe de altă parte, Prefectura a reamintit că în situația în care sucevenii se deplasează între localități, în afara zonei metropolitane, pentru asigurarea de bunuri necesare, au nevoie de declarație pe propria răspundere, scrisă de mână sau tipărită, formularul disponibil pe site-ul formulare.sts.ro, în care trebuie bifat bifa punctul 11 “alte motive justificate”. Zona metropolitană cuprinde localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș, conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de persoane din cele 3.421 bolnave de coronavirus din județul Suceava s-au vindecat de boală.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.000 de persoane din cele 3.421 bolnave de coronavirus din județul Suceava s-au vindecat de boală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei