Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2020 - Anul XXV, nr. 114 (7419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reguli

Credincioşii care vor să intre în biserici trebuie să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a transmis că printr-un ordin comun emis de Secretariatul General pentru Culte și Ministerul Sănătății privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și pentru asigurarea desfășurării activității în lăcașurile de cult pe perioada stării de alertă, au fost aprobate recomandările privind activitatea în lăcașurile de cult.

Astfel, conform ordinului menționat, accesul în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiilor general valabile pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

De asemenea, accesul persoanelor în lăcașurile de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafețe de 4 mp/persoană, iar toți participanții, atât personalul care deservește lăcaşul de cult, cât și persoanele care intră în locaţie trebuie să poarte mască care să acopere gura și nasul. Persoanele care intră în lăcaș își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție, la intrare.

La intrare se va face un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie: tuse, strănut, rinoree etc.

Potrivit ordinului, în locuri vizibile vor fi plasate anunțuri privind respectarea regulilor de distanțare fizică și de acces în lăcaș.

„Se recomandă să se evite atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, iar binecuvântarea se va primi de la o distanță de cel puțin 1 metru. De asemenea, se va evita oferirea sau primirea împărtășaniei în condițiile în care nu pot fi asigurate lingurițe și pahare de unică folosință. O dată la 4 ore se vor dezinfecta obiectele atinse frecvent de credincioși și slujitorii lăcașului, cum ar fi mânerele ușilor, icoanele, suprafețele etc.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. Potrivit aceleiaşi surse slujbele vor fi oficiate numai în aer liber cu respectarea și menținerea distanței între persoane.

Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase. „Adresăm sucevenilor un îndemn la responsabilitate și să respecte, în continuare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști. Vă rugăm să abordați cu prudență măsurile de relaxare și să conștientizați că cea mai sigură cale de a ține sub control răspândirea COVID-19 este reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus”, a transmis Prefectura Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credincioşii care vor să intre în biserici trebuie să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Credincioşii care vor să intre în biserici trebuie să poarte mască şi să se dezinfecteze pe mâini1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei