Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2020 - Anul XXV, nr. 63 (7368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Prevenire coronavirus

Sute de suceveni au luat cu asalt Casa de Pensii Suceava. Instituția a decis măsuri pentru restricționarea accesului publicului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de suceveni au luat cu asalt, ieri, Casa Județeană de Pensii Suceava. Încă de la primele ore ale dimineții, curtea instituției era plină de oameni, asta în condițiile în care conducerea Casei Județene de Pensii Suceava a anunțat, încă de săptămâna trecută, că pentru a preveni răspândirea și infectarea cu noul coronavirus au fost luate o serie de măsuri pentru a restricționa și controla accesul publicului în incinta acestei instituții. Contactat telefonic, directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, ne-a declarat că afluxul de persoane a fost unul foarte mare, cei mai mulți dintre cei care au venit încă de la ora deschiderii instituției având nevoie de „Notificarea calității de neasigurat în sistemul de securitate socială din România”, sau „negația pentru muncă sezonieră”, așa cum este cunoscut acest formular. Constantin Boliacu a spus că pentru a urgenta eliberarea acestor formulare, angajații Casei de Pensii i-au ajutat pe oameni să-și completeze cererile în curtea instituției, iar apoi documentele au fost eliberate în regim de urgență. „Până la închiderea programului, pentru ziua de luni am eliberat nu mai puțin de 353 de astfel de negații. Este un volum de muncă imens, angajații lucrează la maxim, abia mai fac față, dar vrem să rezolvăm toate cererile. Sunt foarte mulți cei care vin în această perioadă pentru aceste formulare, angajații noștri sunt obosiți, am mai suplimentat cu un calculator pentru prelucrarea cererilor, însă tot nu e de ajuns”, a declarat șeful Casei Județene de Pensii. El a spus că pe lângă cererile de negații, angajații Casei de Pensii trebuie să mai preia și să elibereze alte documente, să facă alte activități curente, la care se adaugă și plata ajutoarelor de deces. Boliacu a precizat că pe lângă cele 206 negații eliberate, alte aproape 200 de persoane au depus acte la registratură sau au venit pentru plata ajutoarelor de deces. El a adăugat că a discutat cu cei care se aflau în curtea instituției pentru a respecta regulile astfel încât să prevină răspândirea coronavirusului.

Întrebat dacă personalul instituției este protejat împotriva răspândirii coronavirusului, Constantin Boliacu a spus că angajații Casei de Pensii Suceava au primit măști și mănuși sanitare, pentru cei care iau contact cu documentele depuse de cetățeni.  Boliacu a declarat că în instituție sunt materiale dezinfectante, dar și că în Casa de Pensii se fac zilnic acțiuni de dezinfecție. „Angajații au primit măști, mănuși, dar cu siguranță nu se poate face o protecție 100%”, a declarat șeful Casei de Pensii Suceava.

De precizat că una dintre măsurile luate de conducerea Casei de Pensii Suceava pentru prevenirea răspândirii coronavirusului a fost accesul controlat al numărului de  persoane în spațiile închise ale instituției. Astfel, Constantin Boliacu a spus că accesul publicului va fi controlat, în sensul că la fiecare ghișeu se va permite accesul, pe rând, a doar două persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au luat cu asalt Casa de Pensii Suceava. Instituția a decis măsuri pentru restricționarea accesului publicului.
 Vizualizări articol: 3515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de suceveni au luat cu asalt Casa de Pensii Suceava. Instituția a decis măsuri pentru restricționarea accesului publicului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei