Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2020 - Anul XXV, nr. 63 (7368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicații

Prefectul de Suceava clarifică ce înseamnă a fi contact apropiat al unui caz confirmat cu coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a transmis, ieri, printr-un comunicat de presă, clarificări în privința a ceea ce înseamnă contact apropiat al unui caz confirmat cu coronavirus „pentru a nu se crea o stare de neliniște în rândul populației, în contextul revenirii în județ a cetățenilor români ce au intrat în țară prin puncte vamale situate în alte județe”. Astfel, prin contact apropiat se înțelege: persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient infectat cu COVID-19; persoana care a avut contact fizic direct cu un cetățean infectat cu COVID-19; persoana care a avut contact direct, neprotejat, cu secreții infecțioase ale unui caz de COVID-19, de exemplu în timpul deplasării/ transportului sau atingerea unei batiste cu mâna neprotejată de mănuși; persoana care a avut contact față în față cu un caz de COVID-19, la o distanță mai mică de 2 metri și pe o durată de peste 15 minute; persoana care s-a aflat în aceeași încăpere, de exemplu sală de clasă, de sedință, de așteptare, din spital etc. cu un caz de COVID-19, timp de de minim 15 minute și la o distanță mai mică de 2 metri; pesoana din rândul personalului medic sanitar sau altă persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu COVID-19 sau o persoană din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient infectat cu COVID-19 fără portul corect al echipamentului de protecție.

Prefectul Alexandru Moldovan îndeamnă cetățenii județului să acționeze cu calm, cu responsabilitate și cu grijă față de cei din jur, să nu încurajeze propagarea mesajelor de panică și să susțină efortul autorităților pentru limitarea infecției cu noul coronavirus. „Având în vedere situația de fapt, recomandăm cetățenilor să evite aglomerația, deplasările inutile, reuniunile și să respecte normele de igienă”, a mai spus prefectul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Suceava clarifică ce înseamnă a fi contact apropiat al unui caz confirmat cu coronavirus.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prefectul de Suceava clarifică ce înseamnă a fi contact apropiat al unui caz confirmat cu coronavirus5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei