Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2020 - Anul XXV, nr. 63 (7368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gabriel Găitan, absolvent de Princeton (SUA), actualmente masterand la Cambridge: „E o stare de incertitudine, o parte din studenți pleacă”

Gabriel Găitan este un sucevean de 23 de ani, care a studiat fizica la Universitatea Princeton din Statele Unite ale Americii, iar momentan se află la Cambridge unde, pentru un an, lucrează la un proiect despre circuite cuantice.

Tânărul ne-a relatat care este situația în zona unde studiază în prezent și cum vede măsurile luate de autoritățile din România.

 „Sincer mi se pare că în România se gestionează mai cu seriozitate situația, cel puțin legat de carantină și distanțare socială. Asta e bine, pentru că s-ar putea că resursele medicale să fie mai limitate în România.

Eu sunt la Cambridge pentru un program de un an, după care mă întorc în Statele Unite ale Americii pentru doctorat, laCornell University.  

La Colegiul meu de la Cambridge, St. Edmund, li se permite studenților să rămână, dar e o stare de incertitudine, o parte din studenți pleacă.

Cei străini vor să rămână în general, de teamă să nu se închidă granițele și să nu poată să se întoarcă să își dea examenele. Colegiul a comandat mai mult dezinfectant de mâini și se limitează întâlnirile mari.

La biserica românească de aici, preotul ne-a spus că e probabil să nu mai fie slujbe, din cauza riscului de infecție.

Eu sunt bine, încerc să mă concentrez pe proiectul care îl am aici, mai îngrijorat sunt pentru bunicii de acasă, pentru profesorii de liceu mai în vârstă, să fie totul bine.

La Princeton University, unde am terminat facultatea, au o platforma pentru cursuri online și se gândesc să schimbe sistemul de notare pentru acest semestru, calificativul să fie trecut/picat din cauza situației excepționale. Studenții au fost trimiși acasă și au rămas doar o parte din studenții care nu aveau unde să plece sau care aveau dificultăți să plece atât de repede. O parte din studenții români s-au întors în țară și o parte au decis să rămână acolo, pentru că era prea dificil să plece așa rapid.

Sănătate multă celor de acasă și să aibă grijă de ei și mai ales de cei în categoriile care sunt mai vulnerabile. Cred că e important de asemenea, mai ales în zilele acestea, să ne luăm informațiile din surse oficiale și credibile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Găitan, absolvent de Princeton (SUA), actualmente masterand la Cambridge: „E o stare de incertitudine, o parte din studenți pleacă”.
 Vizualizări articol: 4554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Gabriel Găitan, absolvent de Princeton (SUA), actualmente masterand la Cambridge: „E o stare de incertitudine, o parte din studenți pleacă”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pe timp de pandemie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei