Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2020 - Anul XXV, nr. 63 (7368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Corturi pentru triajul pacienților la porțile spitalului rădăuțean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Sf. Doctori Cosma și Damian din municipiul Rădăuți a instalat, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus COVID-19, două corturi pentru triajul pacienților la porțile de acces în unitatea spitalicească. Măsura a venit după ce spitalul rădăuțean, prin managerul Traian Andronachi, a înaintat, încă de duminica trecută, către Direcția de Sănătate Publică, Prefectură și Compartimentele de Situații de Urgență județean și local, adrese în care a solicitat și demonstrat necesitatea instalării acestor corturi pentru triajul pacienților în cele două incinte pe care le are unitatea spitalicească din municipiu. Dacă duminică a fost aprobată instalarea primului cort pe Calea Bucovinei sau la spitalul nou, cum este cunoscut de către localnici, ieri dimineață a fost montat și cel de-al doilea cort pe strada Spitalului, la spitalul vechi, unde funcționează și secția Boli Infecțioase. „Destinația corturilor este aceea de a tria persoanele care se adresează spitalului, pentru a nu introduce acest virus periculos în incintă, practic au scop de prevenție dublă, atât față de persoanele care intră în contact cu spitalul, cât și față de întreg personalul spitalului și de pacienții care se află deja în tratament acolo”, a precizat Andronachi. În același timp, conducerea spitalului rădăuțean a decis ca compartimentul de dermato-venerice, care are circuite separate, să se transforme în sector septic separat față circuitul de la Boli Infecțioase și să aibă destinația de a primi și cantona în această incintă persoanele suspicionate a fi infectate cu coronavirus sau peroanele care prezintă simptomele acestei boli, a mai arătat managerul spitalului rădăuțean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corturi pentru triajul pacienților la porțile spitalului rădăuțean.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Corturi pentru triajul pacienților la porțile spitalului rădăuțean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei