Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2020 - Anul XXV, nr. 63 (7368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză

Sindicalistul Bogdan Bănică semnalează că polițiștii au primit foarte puține mănuși, măști și dezinfectanți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițistul criminalist sucevean Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Decus, semnalează că în cazul dotării polițiștilor cu mănuși, măști și dezinfectanți, între cifrele prezentate de la nivel de conducere a Ministerului Afacerilor Interne și realitatea din teritoriu sunt diferențe foarte mari și îngrijorătoare.

Acesta a explicat, pe cifre, cât de puține sunt materialele distribuite până acum, chiar cele prezentate oficial.

”Ne spune domnul chestor Vasilescu, inspectorul general al Poliţiei Române, că au fost achiziţionate 51.000 de perechi de mănuşi. Şi tot domnia sa transmite că într-un interval de 24 de ore, <la muncă> sunt 22.000 de poliţişti. Câte o singură pereche de mănuşi dacă ar fi purtat azi un poliţist, stocul e deja aproape epuizat. În condiţiile în care există structuri unde purtarea acestor mănuşi este indispensabilă şi necalculabilă/nelimitabilă: crimă organizată, investigaţii criminale, criminalistic, centre de arest preventiv etc.”, a declarat Bănică.

El a venit cu câteva exemple îngrijorătoare: serviciu rutier cu 30 de poliţişti care a primit o cutie cu mănuşi şi una cu măşti, a câte 50 bucăţi fiecare. Fără dezinfectant. Centre de reţinere şi arest preventiv care nu au primit dezinfectant. Poliţiştii de la punctele de control acces în unităţile MAI, care iau contact cu zeci de persoane zilnic, fără dezinfectant. Poliţii municipale şi orăşeneşti care au primit, în bătaie de joc, o sticluţă de 350 ml cu dezinfectant la 100-300 de lucrători.

Bogdan Bănică a amintit că și polițiștii au acasă bătrâni bolnavi, vulnerabili, care sunt mai expuși ca majoritatea tocmai pentru că cei din ”linia I” nu au toate mijloacele de protecție.

Sindicatul Național al Polițiștilor din România “DECUS” a transmis o adresă oficială Ministerului Afacerilor Interne, în care semnalează că numărul măştilor şi al mănuşilor de unică folosinţă ajunse în teritoriu este total insuficient.

Un exemplu dat în adresa oficială este legat de o poliție municipală reședință de județ unde s-a primit un singur flacon cu substanţă dezinfectantă pentru circa 300 de poliţişti şi personal contractual. În aceste condiții, pentru siguranța lor, polițiștii sunt nevoiți să își cumpere materialele de protecție din banii proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalistul Bogdan Bănică semnalează că polițiștii au primit foarte puține mănuși, măști și dezinfectanți.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicalistul Bogdan Bănică semnalează că polițiștii au primit foarte puține mănuși, măști și dezinfectanți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei