Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2020 - Anul XXV, nr. 63 (7368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Temperaturile sub limita înghețului din ultimele trei nopți pot afecta mugurii timpurii ai copacilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele trei nopți în județul Suceava pot pune în pericol mugurii timpurii apăruți la unii pomi fructiferi, cunoscuți pentru graba de a intra în perioada de vegetație. Vorbim aici de mugurii apăruți la pomi fructiferi precum zarzăr, vișin sau cireș, la care mugurii apar după primele perioade însorite ale primăverii. Evoluția climei a fost de așa natură în ultimele săptămâni, încât acest val de frig a găsit copacii din zona noastră precum se aflau la mijlocul lunii aprilie în alți ani, cu primăveri mai reci. În încercarea de a ne informa despre efectele asupra pomilor fructiferi înregistrate în urma valului de aer rece din ultimele nopți, am luat legătura cu Mircea Costișevschi, președintele Asociației Pomicole Fălticeni, care ne-a declarat: ”Chiar dacă au fost minus 6, minus 7 grade Celsius, la nivelul livezilor de măr, păr sau prun din județul Suceava nu cred că au fost înregistrate probleme, întrucât vegetația nu a explodat încă, cum s-a petrecut în sudul țării, unde au fost înregistrate destule zile cu temperaturi de peste 20 de grade.”

Duțu Haralampie, directorul Direcției Agricole Suceava, spune că efectele înghețului din ultimele nopți va fi evaluat în următoarele zile, după încălzirea vremii:

”Specialiștii spun că nu se poate da un răspuns după manifestarea acestor temperaturi negative într-una sau două nopți. La această oră nu avem copaci înfloriți, sunt doar copaci înmuguriți, iar discuția este legată de modul în care se comportă mugurii după câteva nopți de temperaturi negative. Au fost vizați  de acest fenomen mugurii zarzărilor, vișinilor și cireșilor, care sunt ceva mai dezvoltați. Noaptea care va urma va fi a treia înregistrată în zonă cu temperaturi negative (minus 5, minus 6 grade Celsius), iar în cursul zilelor următoare, pe joi, vineri, specialiștii vor putea da un verdict în privința afectării lor de îngheț.”

Vremea se va încălzi începând de astăzi, specialiștii sperând într-o primăvară cu temperaturi care să nu pună în pericol producția de fructe din acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Temperaturile sub limita înghețului din ultimele trei nopți pot afecta mugurii timpurii ai copacilor.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Temperaturile sub limita înghețului din ultimele trei nopți pot afecta mugurii timpurii ai copacilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei