Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alternativă

„Teleșcoala”, program TV pentru elevii care urmează să susțină evaluarea națională și bacalaureatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În parteneriat cu Ministerul Educației, TVR vrea să pregătească elevii pentru examenele de evaluare națională şi bacalaureat şi va difuza programe educative pentru aceștia. Cursurile vor putea fi urmărite atât la TVR 2, cât şi online pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul televiziunii.

Potrivit unei informări transmise de postul public, forma de predare estemodernă, adaptată noilor generaţii de elevi, cu metode optime.

„În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Capacitate şi Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2: Teleşcoala”, anunță TVR.

Emisiunea debutează din 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a.

Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

„Astfel, la TVR 2 elevii dornici să acumuleze noi cunoştinţe, sau să le aprofundeze pe cele existente, vor găsi o alternativă la orele ţinute în clasă. Teleşcoala este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile”, transmite TVR.

Orele se vor ţine de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori va avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

„Emisiune de tradiţie, Teleşcoala a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor '70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de generaţii de elevi. Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar şi programele gen Curs de limba..., care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor. Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector. Emisiunea Teleşcoala a fost difuzată până în anii '80, când programul tv a fost scurtat”, mai arată TVR în informarea sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Teleșcoala”, program TV pentru elevii care urmează să susțină evaluarea națională și bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 2398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Teleșcoala”, program TV pentru elevii care urmează să susțină evaluarea națională și bacalaureatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei