Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2020 - Anul XXV, nr. 61 (7366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs

Finanțări pentru licee în competiția online „Susțin educația financiară în comunitatea mea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Junior Achievement (JA) Româniaorganizează a treia ediție a competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, adresată tuturor liceelor din țară. Competiția se desfășoară până pe22 mai și are ca scop încurajarea activităților de educație financiară în cadrul școlii.

Potrivit organizatorilor, implicarea liceelor în competiție presupune parcurgerea, de către elevi, a cursului digital ABCdar bancar, prin intermediul căruia aceștia își însușesc noțiuni financiare de bază.

Liceele participante pot obține finanțări totale de 30.000 de lei, datorită susținerii Raiffeisen Bank. Aceste finanțări pot fi folosite pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare. La edițiile anterioare au participat peste 26.000 de elevi din peste 80 localități și au fost premiate 11 licee teoretice și tehnologice din: Botoșani, București, Drăgănești-Olt, Oradea, Piatra-Neamț, Rădăuți, Râmnicu Vâlcea, Sighetu Marmației, Strehaia și Tulcea.

Ariadna Ioana Gavra, profesor coordonator în cadrul Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuți, liceul cu cel mai mare număr de elevi participanți la ediția 2019, a menționat că„oportunitatea de a participa la această competiție a adus un plus de valoare colegiului nostru, prin accesul elevilor la o gamă variată de experiențe de educație financiară. Metodele interactive care stau la baza cursului digital ABCdar bancar au determinat interesul și implicarea elevilor, activându-le dorința de a aplica ceea ce au învățat!”.

Competiția face parte din programul de educație financiară „ABCdar bancar”, dezvoltat de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank.  Începând cu 2010, acest program a fost parcurs gratuit, la clasă, de 45.000 de liceeni, care au beneficiat de resurse educaționale clasice (fișe și caiete de lucru), dar și de componenta de învățare digitală. Această componentă le oferă elevilor acces la conținuturi video și exerciții cu feedback imediat, care contribuie la dezvoltarea interesului tinerilor față de educația financiară.

Regulamentul competiției și informații suplimentare despre program sunt disponibile pe https://jar.ro/ABCdarBancar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțări pentru licee în competiția online „Susțin educația financiară în comunitatea mea”.
 Vizualizări articol: 1538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțări pentru licee în competiția online „Susțin educația financiară în comunitatea mea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei