Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2020 - Anul XXV, nr. 51 (7356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Maricela Cobuz vrea să afle de la ministrul Sănătății care este stadiul proiectului pentru construirea și operarea unei bănci naționale de sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz i-a adresat, ieri, în Plenul Camerei Deputaților, o interpelare ministrului Sănătății, Victor Sebastian Costache, cu privire la stadiul proiectului privind construirea și operarea unei bănci naționale de sânge, plasmă umană și celule stem.

Maricela Cobuz i-a solicitat ministrului Costache să răspundă în scris și oral în Plenul Camerei Deputaților care este stadiul proiectului privind construirea și operarea unei bănci naționale de sânge, plasmă umană și celule stem. Cobuz a spus că așteaptă din partea ministrului un răspuns cu privire la strategia națională a Ministerului Sănătății, în timpul Guvernării Orban, privind colectarea și asigurarea necesarului de sânge și care este strategia Ministerului Sănătății pe termen scurt privind asigurarea unei mai bune calități în ceea ce privește serviciile de hemovigilenţă pe întregul teritoriu naţional.

„În guvernarea PSD, sistemul de sănătate din România a cunoscut reale modernizări în ceea ce privește infrastructura, legislația, programele de screening și serviciile medicale. De asemenea, Guvernul PSD a adoptat o strategie privind menținerea medicilor în România și a asigurat creșterile salariale pentru personalul medical”, a declarat Maricela Cobuz, care a mai adăugat că transfuzia sanguină a reprezentat pentru Guvernul PSD o prioritate strategică de interes național și de siguranță națională, iar în acest sens, Ministerul Sănătății, condus de Sorina Pintea, a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea legii privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice.

Maricela Cobuz a arătat că în România, aproximativ 2% din populație donează sânge, ceea ce face dificilă asigurarea accesului pacienților la tratament transfuzional adecvat în toate instituțiile medicale din țară și este necesară creșterea rezervei de sânge și produse derivate pentru constituirea unui stoc național de rezervă. Deputatul PSD a mai precizat că, în același timp, centrele de transfuzie sanguină trebuie să asigure spitalelor distribuția de sânge și componente sanguine pentru situațiile de urgență care pot surveni în orice moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz vrea să afle de la ministrul Sănătății care este stadiul proiectului pentru construirea și operarea unei bănci naționale de sânge.
 Vizualizări articol: 1315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Maricela Cobuz vrea să afle de la ministrul Sănătății care este stadiul proiectului pentru construirea și operarea unei bănci naționale de sânge1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei