Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2020 - Anul XXV, nr. 51 (7356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Ioan Stan îi solicită ministrului de Interne să-l verifice pe prefectul de Suceava faţă de intenţia acestuia de a bloca Primăria şi Consiliul Local Straja

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, să dispună un control referitor la modalitatea în care prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, înțelege să respecte și să aplice prevederile Constituţiei, ale legilor, ale ordonanţelor şi ale hotărârilor Guvernului, precum și ale celorlalte acte normative, cu privire la activitatea Primăriei și a Consiliului Local (CL) Straja.

Ioan Stan i-a explicat ministrului de Interne că în 2018 doi consilieri locali ai PNL Straja au fost excluși din partid, după care a urmat validarea supleanților, aspect care nu s-a concretizat, disputa fiind clarificată prin intermediul instanței de judecată. Astfel, printr-o decizie a Curții de Apel Suceava, consilierii locali ai PSD au fost obligați „să se prezinte la ședința de Consiliu Local care va avea pe ordinea de zi problema validării mandatelor de consilier local vizându-i pe reclamanţi și să adopte o hotărâre în sensul amintit”. Stan a arătat că pentru punerea în executare a deciziei instanței, pe 8 ianuarie 2020, Primăria Straja a convocat în ședință extraordinară Consiliul Local, pentru data de 9 ianuarie, pe ordinea de zi fiind și proiectul de validarea a celor doi supleanți PNL, dispoziţia de convocare fiind transmisă şi Prefecturii. Ioan Stan a arătat că la şedinţa de pe 9 ianuarie toți consilierii locali ai PNL Straja, inclusiv cei doi supleanți care urmau a fi validați, au absentat nemotivat, fapt pentru care consilierii PSD s-au abținut de la vot, iar proiectele de hotărâri au fost respinse.

„La data de 9 ianuarie 2020, prin ședința extraordinară a CL Straja în care s-au pus pe ordinea de zi aspectele stabilite imperativ de instanța de judecată, s-a pus în executare decizia Curții de Apel. Față de aceste aspecte, prefectul își depășește atribuțiile, iar pe 29 ianuarie 2020, cunoscând situația de fapt, înregistrează pe rolul Tribunalului Suceava, ca reclamant, două dosare, unul prin care instanţa să oblige consilierii locali PSD Straja să se prezinte la ședință și să valideze supleanții PNL şi un dosar pentru punerea în aplicare a deciziei Curții de Apel”, a arătat liderul PSD Suceava.

El a adăugat că, mai mult, pe 3 februarie 2020, prefectul cheamă în judecată CL Straja și solicită şi anularea unor hotărâri din lunile august şi noiembrie 2019, prin care s-au aprobat proiecte de dezvoltare ale comunei, pe motivul lipsei avizului cu caracter consultativ al comisiei de specialitate. Stan a arătat că în cazul hotărârilor din august 2029, Prefectura a acordat aviz de legalitate acelor hotărâri, intrând în circuitul civil și producând efecte juridice ireversibile.

„Consider că rolul prefectului în verificarea legalității actelor administrative ale Consiliului Local Straja și atacarea acestora în contencios administrativ este denaturat în acest caz, acțiunile prefectului fiind clar nelegale și vizibil șicanatoare la adresa unei autorități publice locale. Atacarea în contencios administrativ a unor hotărâri de consiliu local care au fost legal adoptată și a intrat în circuitul civil producând efecte juridice denotă o intenție directă a prefectului de Suceava în a bloca activitatea Primăriei și a CL Straja pentru componența cărora cetățenii comunei Straja și-au dat votul de încredere. Consider că demersul prefectului în calitate de reclamant în cele două acțiuni deschise în instanță referitoare la decizia Curții de Apel Suceava depășește cadrul legal circumscris rolului acestuia și raporturilor cu autoritățile publice locale”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan îi solicită ministrului de Interne să-l verifice pe prefectul de Suceava faţă de intenţia acestuia de a bloca Primăria şi Consiliul Local Straja.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Stan îi solicită ministrului de Interne să-l verifice pe prefectul de Suceava faţă de intenţia acestuia de a bloca Primăria şi Consiliul Local Straja1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei