Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2020 - Anul XXV, nr. 51 (7356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutăți

Repartizarea în clasele pregătitoare se va face în ordine alfabetică, iar învățătorul va fi tras la sorți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a stabilit modalitatea prin care copiii înscriși pentru clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2020-2021, vor fi repartizați în clasele care vor fi organizate la nivelul fiecărei școli.

Regulile din acest anmizează pe „transparență, echitate, nondiscriminare și incluziune”, astfel că IȘJ Suceava a decis că repartizarea în clase se va face în ordine alfabetică, cu menținerea echilibrului numărului de fete și băieți în fiecare formațiune de studiu.

După formarea claselor pregătitoare, Consiliul de Administrație al fiecărei unități va trage la sorți distribuirea cadrelor didactice la respectivele clase.

Astfel, școlile nu vor mai putea face “liste cu elevi” pentru o anumită învăţătoare, iar repartizarea elevilor în clasele primare va fi o loterie. 
Potrivit prevederilor stabilite de IȘJ Suceava, „transparența este factorul important care guvernează procedura de înscriere în clasa pregătitoare”, iar acest algoritm de repartiție a elevilor în clasele pregătitoare respectă principiul echității (fără discriminare), principiul asigurării egalității de șanse și principiul transparenței.

 

Cum se vor alcătui clasele

În constituirea claselor, Comisia de înscriere din școală va alcătui cinci grupe din totalul elevilor înscriși, conform criteriilor – fete/băieți cu vârsta de 6 ani la 31 august 2020, cu vârsta de 6 ani după 31 august 2020, fete/băieți cu vârsta de 6 ani după 31 decembrie 2020.

Într-o primă fază vor fi repartizate alfabetic fetele care au 6 ani la 31 august 2020.

Copilul de pe prima poziție de pe lista cu înscriși merge la clasa 1, copilul de pe poziția 2 merge la clasa 2, copilul de pe poziția 3 la clasa 3, după care algoritmul este reluat (dacă există 3 clase, de exemplu).  

Ulterior sunt repartizate fetele cu vârsta de 6 ani după 31 august 2020, după același principiu, în continuarea listei precedente, începând cu clasa imediat următoare celei la care s-a finalizat.

Urmează la repartizare băieții cu vârsta de 6 ani la 31 august 2020, băieții cu vârsta de 6 ani după 31 august 2020 și fetele/băieții cu vârsta de 6 ani după 31 decembrie 2020 (dacă există), toți repartizați după același algoritm, alfabetic.

Elevii cu cerințe speciale vor fi ordonați alfabetic și repartizați, în ordine, la prima clasă, a doua clasă, a treia clasă etc., astfel încât repartizarea acestora să se facă în mod egal.

În urma acestei repartizări se vor crea clase cu număr egal de elevi sau cu diferența de maxim un elev. Frații pot fi repartizați în aceeași clasă dacă părinții solicită asta.

Listele finale cu clasele și învățătorii repartizați vor fi afișate între 1 și 11 septembrie.

 

Mâine debutează înscrierea

Înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2020-2021 debutează mâine, 4 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, şise va face la fel ca în anii precedenţi, în doua etape.

Într-o primă fază, pe 26 martie, se realizează repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Între 27 și 30 martie, vor fi procesate cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Pe 1 aprilie se afișează în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere pentru clasele pregătitoare.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 23 aprilie.

Peste 7.000 de boboci ar urma să fie înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul școlar următor, în 355 de clase, potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava.

Din totalul acestora, este prevăzută organizarea a 41 de clase pregătitoare simultane cu 659 de elevi.

 

Informaţii complete pot fi accesate pe pagina electronică a IŞJ Suceava

Pentru informații suplimentare, numărul de TelVerde inițiat de Inspectoratul Școlar este 0800.816.230, acesta fiind disponibil începând cu data de 24 februarie, de luni până joi, în intervalul orar 8.00-16.30, și vineri, în intervalul orar 8.00-14.00.

Informaţii complete privind înscrierea în învăţământul primar pot fi consultate şi pe pagina electronică a Inspectoratului Şcolar Suceava (www.isj.sv.edu.ro), la secția Învățământ primar. Tot aici este postată și procedura privind constituirea claselor pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Repartizarea în clasele pregătitoare se va face în ordine alfabetică, iar învățătorul va fi tras la sorți.
 Vizualizări articol: 3013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Repartizarea în clasele pregătitoare se va face în ordine alfabetică, iar învățătorul va fi tras la sorți4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei