Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 feb 2020 - Anul XXV, nr. 42 (7347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlnire

Apreciere pentru preoţii pensionari din Protopopiatul Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi, 18 februarie, a avut loc la Fălticeni întâlnirea preoţilor pensionari din cadrul Protopopiatului Fălticeni.Manifestarea, considerată un semn de preţuire pentru întreaga şi vrednica activitate desfăşurată pe „ogorul” Bisericii, a început cu slujba de Te Deum oficiată de preot protoiereu Adrian Dulgheriu şi de preot militar Cătălin Simion, prin care preoţii prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru bunătatea arătată în toţi anii de slujire preoţească. Pentru preoţii adormiţi întru Domnul, ctitorii bisericii şcolii militare, preoţii militari, căpitani ai Regimentului 16 Dorobanţi, episcopii militari ai Armatei Române şi ostaşii români căzuţi pe câmpurile de luptă pentru apărarea credinţei şi a patriei, s-a oficiat o slujbă de pomenire, o dovadă că actuala generaţie de preoţi nu şi-a uitat înaintaşii în slujire.

La finalul serviciului religios, preotul protoiereu Adrian Dulgheriu a vorbit despre recunoştinţa preoţilor tineri faţă de înaintaşii lor în misiunea din parohii şi în viaţa de familie: „Această experienţă de viaţă, care ajunge la aproape 50 de ani de preoţie, trebuie să fie pentru noi un izvor din care putem să luăm învăţătură. Au fost momente dificile, grele şi poate uneori la limită, dar inspiraţia divină, darul Sfântului Duh şi credinţă faţă de Dumnezeu v-au ajutat să răzbateţi timpurile. Avem multe de învăţat de la sfinţiile voastre, începând de la tihna slujbelor lipsite de grabă, disponibilitatea la orice oră, înţelegerea şi generozitatea arătată credincioşilor, onoarea şi stima faţă de harul preoţiei. Sunteţi pentru noi un dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut şi cu onestitate vă recunoaştem ca părinţi ai noştri şi ca fraţi mai mari, drept pentru care primiţi din partea noastră sentimentul de profundă recunoştinţă prin care dorim să vă arătăm că nu v-am dat uitării. Slujirea preoţească nu încetează odată cu pensionarea, ci continuă toată viaţa, până la întâlnirea cu Arhiereul cel Veşnic, Iisus Hristos”.

În cadrul întâlnirii organizate de Protopopiatul Fălticeni, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” şi Asociaţia Umanitară „Credinţă şi Faptă”, col. Ionel Postelnicu, comandatul Şcolii Militare din Fălticeni, a făcut o prezentare a celei mai tinere unităţi de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne, în care s-au format deja câteva generaţii de militari. Preotul şcolii militare, Cătălin Simion, care este şi preşedintele Asociaţiei „Credinţă şi Faptă”, a făcut un mic istoric al „Regimentului 16 Dorobanţi” Fălticeni, al Bisericii Sfinţii Mari Mucenici Gheorghe şi Mina şi a prezentat activitatea sa de preot militar. A urmat o evocare a părintelui Ioan Lungu de la parohia Preuteşti, preot venerabil, trecut la Domnul, care a construit o biserică ca o adevărată catedrală la Preuteşti.

La final, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a transmis mesajul Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a binecuvântat această întâlnire cu alese cuvinte care au scos în evidenţă dragostea arătată de-a lungul vieţii de preoţii fălticeneni pentru slujirea la sfântul altar.

Momentul de cinstire a preoţilor pensionari a continuat cu o agapă frăţească, prilej pentru care invitaţii au depănat amintiri din timpul slujirii lor în parohii, iar la plecare au primit din partea organizatorilor revista Şcolii militare şi Buletinul informativ al Protoieriei Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apreciere pentru preoţii pensionari din Protopopiatul Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Apreciere pentru preoţii pensionari din Protopopiatul Fălticeni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei