Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 feb 2020 - Anul XXV, nr. 42 (7347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansare candidaţi

Trei silvicultori candidează din partea PMP la funcţia de primar în Frasin, Marginea şi Mănăstirea Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala Suceava a Partidului Mişcarea Populară a anunţat, ieri, trei dintre candidaţii la funcţia de primar: la Frasin, Mănăstirea Humorului şi Marginea. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Marian Andronache, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că numărul de voturi obţinut în judeţul Suceava de partidul său la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale îl face să fie încrezător într-un rezultat bun şi la alegerile locale şi parlamentare din acest an. Obiectivul său este ca la alegerile locale PMP să obţină peste 20.000 de voturi, care să-i asigure trei mandate de consilier judeţean. De asemenea, Andronache vrea să crească numărul de consilieri locali, de la 71 la 200, numărul de viceprimari – de la 5 la 15, şi de primari, de la unu la peste cinci. Dintre candidaţii la funcţia de primar, Ioan Rusu candidează la Frasin, Radu Hojbotă la Mănăstirea Humorului şi Gheorghe Lazăr la Marginea. Toţi trei sunt de profesie silvicultori, iar unul dintre ei, Gheorghe Lazăr, n-a mai fost membru al vreunui partid. A fost consilier local independent în perioada 2012-2016, „cu voturi cât pentru trei consilieri”, după cum a spus Marian Andronache.

Ioan Rusu a declarat că în 2012 a fost ales consilier local pe listele PDL, în 2016 a demisionat din acest partid, iar acum apreciază că PMP se potriveşte aspiraţiilor sale politice.

Radu Hojbotă este şef de ocol silvic la Iacobeni, însă locuieşte în comuna Mănăstirea Humorului şi acolo intenţionează să ia locul actualului primar. Ca traseu politic, el a spus că a fost membru PNL din 2002 până în 2015, după fuziune a ajuns în ALDE, iar din 2019 s-a înscris în PMP.

„Suntem convinşi că PMP va fi al treilea partid ca număr de aleşi locali”, a declarat şeful filialei judeţene a PMP. Totodată, acesta a făcut apel la liderii PNL şi PSD, să le solicite primarilor lor în funcţie „să nu mai încerce să intimideze şi să ameninţe candidaţii altor partide”. Marian Andronache a spus că are semnale clare în acest sens şi că, dacă situaţia se va repeta, nu va ezita să facă plângeri penale celor în cauză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei silvicultori candidează din partea PMP la funcţia de primar în Frasin, Marginea şi Mănăstirea Humorului.
 Vizualizări articol: 2695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Trei silvicultori candidează din partea PMP la funcţia de primar în Frasin, Marginea şi Mănăstirea Humorului2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei