Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 feb 2020 - Anul XXV, nr. 42 (7347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunităţi

Deputatul Ioan Balan doreşte investiţii pentru Regiunea de Nord-Est în domeniul apărării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Apărării Naţionale, Ionel Nicolae Ciucă, şi vrea să afle dacă investiţiile în acest domeniu vor fi dirijate spre Regiunea de Nord-Est. Parlamentatul sucevean a amintit că România este unul dintre primele state NATO care şi-au respectat angajamentul alocării a 2% din PIB pentru nevoile de apărare.

„Consecinţa acestui angajament este reflectată în programul de înzestrare a Armatei Române, care a devenit tot mai consistent în ultimele luni. De asemenea, în acest context şi în temeiul Ordonanţei de urgenţă nr. 189 din 12 decembrie 2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, o parte din dotările viitoare ale Armatei Române se vor produce în fabricile din România, prin investiţii directe în industria românească”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal i-a amintit ministrului Ciucă faptul că decalajele de dezvoltare s-au adâncit chiar în interiorul ţării, exemplul cel mai concret fiind Regiunea de Nord-Est, care continuă să fie cea mai slab dezvoltată din România şi una dintre cele mai sărace din spaţiul Uniunii Europene. De aceea, crede Ioan Balan, investiţiile în domeniul apărării nu ar trebui să ocolească această regiune, motiv pentru care i-a adresat întrebări pertinente ministrului de resort.

„În ce măsură investiţiile rezultate din operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot să genereze dezvoltare industrială în Regiunea de Nord-Est? Având în vedere faptul că operaţiunile compensatorii pot să acopere şi o sferă largă din domenii precum educaţia, cercetarea-dezvoltarea, industria civilă sau domeniul sănătăţii, vă rog să precizaţi dacă aveţi în vedere o distribuţie prioritară a acestor investiţii către Regiunea de Nord-Est?”, sunt întrebările la care Ioan Balan aşteaptă răspunsuri din partea ministrului Apărării Naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan doreşte investiţii pentru Regiunea de Nord-Est în domeniul apărării naţionale.
 Vizualizări articol: 1353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan doreşte investiţii pentru Regiunea de Nord-Est în domeniul apărării naţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei