Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2020 - Anul XXV, nr. 39 (7344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare imobiliară

Un bloc cu nouă niveluri va fi construit pe strada Alexandru cel Bun, la baza dealului Tătărași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cererea mare de locuințe, în special apartamente, care să fie în zona centrală a Sucevei sau cât mai aproape de aceasta, determină dezvoltatorii imobiliari să adopte o altă strategie, de a construi pe terenuri ocupate deja de case, garaje sau alte dependințe.

Un astfel de proiect, care dă startul dezvoltării de blocuri în zona ocupată predominant de garaje, de la baza Dealului Tătărași, este cel al unei firme de construcții din Șcheia, care vrea să realizeze acolo un bloc două tronsoane, unul cu opt, iar celălalt cu nouă niveluri.

Investiția, aflată în curs de autorizare, fiind parcurși aproape toți pașii necesari, urmează să fie făcută pe un teren proprietate privată cu o suprafață de aproape 3000 de mp, situată pe strada Alexandru cel Bun.

Conform documentației de autorizare, primul tronson al blocului, situat mai aproape de strada Nicolae Titulescu, unde există o bară de garaje, va fi și cel mai înalt, având două demisoluri, parter plus șase etaje. Înălțimea maximă a acestuia va fi de 28 de metri, măsurați de la demisolul nr. 2.

Tronsonul I va fi parțial mai mic pe două laterale – cea dinspre strada Alexandru cel Bun și cea dinspre strada Ștefan Dracinschi, unde înălțimea maximă va fi de 22,50 metri față de planșeul demisolului 2.

Tot diferențiat va fi realizat și tronsonul nr. II, despărțit de tronsonul I de o cale de acces rutier, acesta urmând să aibă în cea mai mare parte D1+D2+P+5 etaje, cu o înălțime maximă de 25,50 metri, de la demisolul 2 în sus.

Locurile de parcare, o problemă stringentă în tot orașul, urmează să fie asigurate în cele două demisoluri ale fiecărui tronson de bloc, astfel încât să fiecare apartament are asigurat minim un loc de parcare.

Astfel, pentru cele 55 de apartamente noi care vor fi realizate în acest ansamblu rezidențial vor fi asigurate 55 de locuri de parcare în interiorul clădirilor, existând posibilitatea ca locuri de parcare să fie disponibile și la exterior.

La solicitarea locuitorilor din zonă, drumul propus în interiorul ansamblului va fi închis, constructorul își ia angajamentul că pe perioada execuției lucrărilor va monitoriza nivelul de poluare, iar organizarea de șantier se va realiza cu acces din strada Nicolae Titulescu.

La finalul lucrărilor, circulația auto și pietonală va fi asigurată din drumul de acces adiacent străzii Alexandru cel Bun și din strada Nicolae Titulescu.

Asigurarea utilităților se va face prin branșarea la rețelele existente în zonă.

Ansamblul de locuințe va beneficia și de un spațiu de joacă pentru copii, care va fi realizat tot de constructor, precum și de spații verzi, care trebuie să fie de minim 20% din suprafața pe care se construiește.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bloc cu nouă niveluri va fi construit pe strada Alexandru cel Bun, la baza dealului Tătărași.
 Vizualizări articol: 5163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Un bloc cu nouă niveluri va fi construit pe strada Alexandru cel Bun, la baza dealului Tătărași1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei