Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2020 - Anul XXV, nr. 39 (7344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Selecție

Admitere pe baza mediei și a notelor de la bacalaureat, la Universitatea ”Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Media de la bacalaureat, precum și notele obținute la probele din cadrul examenului, rămân principalele criterii în funcție de care Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) va face selecția viitorilor boboci ai instituției.

Cele zece facultăți au stabilit modalitatea de admitere pentru programele de licență, pentru anul universitar 2020 - 2021, în mare parte acestea păstrând aceleași condiții și formule de admitere ca anul trecut.

 

Cum se dă admiterea la USV

Facultatea de Drept și Științe Administrative păstrează formula de admitere de anul trecut, constituită din media examenului de bacalaureat (60%) şi cea mai mare notă de la probele scrise ale examenului maturității (40%).

Condițiile sunt identice și pentru candidații Facultății de Științe Economice și Administrație Publică.

La Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, condițiile de admitere diferă în funcție de programul de studiu ales.

Astfel, la specializarea Calculatoare și tehnologia informației, media la bac are o pondere de 50%, iar nota de la proba de Matematică sau Informatică (cea mai mare notă dintre cele două) contează tot în proporție de 50%.

La celelalte programe de licență, examenul maturității va conta în proporție de 70%, iar nota cea mai mare obținută la bacalaureat – 30%.

Viitorii boboci care vor să studieze la Facultatea de Istorie și Geografie trebuie să țină cont de ce notă obțin la proba de limba română și de nota de la proba la alegere a profilului și specializării. Media de admitere la această facultate reprezintă media aritmetică dintre cele două note.

La Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, formula de calcul ţine seamă în proporţii egale de nota obţinută la proba de limba şi literatura română de la bac şi media generală a acestui examen.

Candidații pentru Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management trebuie să aibă în vedere că media de admitere reprezintă media aritmetică dintre nota cea mai mare obţinută la examenul de bacalaureat şi a doua notă, în ordine descrescătoare, dintre notele obţinute la probele scrise ale bacului.  Identic se va stabili media de admitere și la Facultatea de Silvicultură.

La Facultatea de Inginerie Alimentară, formula de admitere implică media de la examenul de bacalaureat într-o pondere de 50% și nota cea mai mare obținută la probele scrise ale examenului de bacalaureat, în proporție de 50%.

La Facultatea de Științe ale Educației, la programul Psihologie, calculul mediei de admitere va ține cont de media de la bacalaureat (50%) și nota de la proba obligatorie de profil (50%).

La programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar, media de admitere se calculează ca medie aritmetică dintre nota bacului şi nota de la disciplina limba şi literatura română din cadrul acestui examen. Candidaţii vor susţine o probă eliminatorie - desen, muzică, dicție - care va fi notată de către o comisie cu calificativele Admis sau Respins.

 

Admiterea la Educație Fizică și Sport

În vederea admiterii la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Educație fizică și sportivă, candidaţii vor susţine o probă sportivă (atletism, bachet, fotbal, gimnastică, handbal, lupte, înot, rugby, volei, canotaj) sau un test motric. Calculul mediei de admitere diferă în funcţie de proba pe care o va susţine absolventul.

Pentru cei care vor alege o probă sportivă, bacul va conta în proporţie de 30%, iar pentru cei care vor susţine testul motric bacul va constitui 60% din media de admitere.

La specializarea Kinetoterapie și motricitate specială, media bacalaureatului va conta în proporție de 75%, cu restul de 25% fiind punctat testul de aptitudini fizice/ kinetoterapie.

Pentru programul Asistență medicală generală, media de admitere este constituită dintr-un test grilă la Biologie (Anatomie și Fiziologie) - 50% și media de la bac – 50%. 

Pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare, candidații vor susține un test grilă la biologie sau chimie, care va constitui 40% din nota de admitere, 60% reprezentând media de la bac.

La specializarea Nutriție și dietetică, mediade admitere implică media bacului (50%) și media anilor de liceu la Biologie sau Chimie (50%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Admitere pe baza mediei și a notelor de la bacalaureat, la Universitatea ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Admitere pe baza mediei și a notelor de la bacalaureat, la Universitatea ”Ștefan cel Mare”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei