Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2020 - Anul XXV, nr. 39 (7344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La o săptămână de la incident

Astăzi începe cercetarea disciplinară a şefului Corpului de control al prefectului, prins de poliţie beat la volanul maşinii de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de disciplină din cadrul Prefecturii Suceava se întruneşte astăzi pentru a lua act de sesizarea care îl vizează pe şeful Corpului de control al prefectului, Gheorghe Cotin, prins de poliţişti beat la volanul autoturismului instituţiei, în data de 6 februarie a.c.. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Diana Găşpărel, a declarat, ieri, că potrivit legii, în prima şedinţă comisia doar verifică legalitatea sesizării, din punct de vedere al formei şi abia la următoarea, care cel mai probabil va avea loc spre sfârşitul săptămânii, va da un termen pentru audieri. Procedura prevăzută de lege pentru cercetarea disciplinară a funcţionarilor publici este una foarte complicată, aceştia neputând fi sancţionaţi direct de şef decât cu avertisment (şi acesta, contestabil).

Toate celelalte măsuri prevăzute de lege - mustrare scrisă; diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioadă de până la 3 luni; suspendarea dreptului de avansare în gradele de salarizare sau, după caz, de promovare în funcţia publică pe o perioadă de la 1 la 3 ani; retrogradarea în treptele de salarizare sau retrogradarea în funcţia publică pe o perioadă de până la un an; destituirea din funcţia publică – se pot aplica doar la propunerea comisiei de disciplină.

La aplicarea sancţiunii disciplinare membrii comisiei sunt obligaţi să ţină seama de cauzele şi gravitatea abaterii disciplinare, de împrejurările în care aceasta a fost săvârşită, de gradul de vinovăţie şi consecinţele abaterii, de comportarea generală în timpul serviciului a funcţionarului public cercetat, precum şi de existenţa în antecedentele acestuia a altor sancţiuni disciplinare. Diana Găşpărel a arătat că Gheorghe Cotin este la prima abatere, din anul 1997, când s-a transferat de la Consiliul Judeţean la Prefectură, ca director la serviciul de coordonare al instituţiilor deconcentrate.

 

Gheorghe Cotin este de 16 ani şeful Corpului de control al prefectului

Ulterior, el a fost consilier în aparatul propriu al prefectului, iar din anul 2004 este şef al Corpului de control. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Diana Găşpărel, a explicat că, de fapt, Gheorghe Cotin nu este remunerat ca şef, ci în calitate de consilier, fiind singurul angajat al acestei structuri care se numeşte „Corpul de control al prefectului”. Chiar dacă în funcţie el a fost numit printr-un ordin de prefect şi nu în urma unui concurs, pentru revocare este obligatorie cercetarea disciplinară.

Reamintim că în data de 6 februarie a.c. un autoturism Dacia Logan cu numere ce aparţin Ministerului Afacerilor Interne a fost filmat de un participant la trafic în timp ce rula haotic pe drumul dinspre Fălticeni spre Suceava. Cel care a filmat a sesizat poliţia prin 112, iar la oprirea în trafic, în apropiere de sediul IPJ, poliţiştii au constatat că maşina era condusă de Gheorghe Cotin, şeful Corpului de Control al prefectului. Cotin a refuzat să sufle în etilotest, dar a acceptat să fie condus la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Conform surselor noastre, alcoolemia depăşeşte serios valoarea de 0,8 la mie, limita peste care conducătorul auto răspunde penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ziua respectivă, Gheorghe Cotin fusese cu maşina de serviciu într-o acţiune de control la Primăria Râşca, deci la ora la care a fost oprit, în jur de 16.00, era practic de serviciu, pe drumul de întoarcere spre sediu. Consumul de băuturi alcoolice în timpul serviciului, conducerea autoturismului de serviciu în stare de ebrietate şi comiterea unei infracţiuni vor fi analizate de Comisia de disciplină, în săptămânile care urmează. Până când aceasta se va pronunţa, prefectul Alexandru Moldovan a dispus revocarea dreptului de a conduce autovehiculele instituţiei şi predarea autoturismului de serviciu de către Gheorghe Cotin. De asemenea, au fost informate despre cele întâmplate structurile ierarhice superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Contactat de Monitorul de Suceava, Gheorghe Cotin nu a dorit să comenteze incidentul, spunând doar că este „într-o situaţie delicată”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi începe cercetarea disciplinară a şefului Corpului de control al prefectului, prins de poliţie beat la volanul maşinii de serviciu.
 Vizualizări articol: 2902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Astăzi începe cercetarea disciplinară a şefului Corpului de control al prefectului, prins de poliţie beat la volanul maşinii de serviciu5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei