Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 feb 2020 - Anul XXV, nr. 39 (7344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Trotuar surpat, prăbuşit cu tot cu balustradă, pe podul de la Milişăuţi

Marţi, 18 Februarie 2020 (12:54:52)

Trotuarul de pe podul de la Milişuţi s-a surpat, luni, şi a căzut cu tot cu balustradă.

Polițiștii orașului Milișăuți au fost sesizați luni seara, la ora 20.44, despre faptul că pe podul oraşului Milişăuţi a avut loc o surpare a trotuarului pe partea stângă din direcţia Rădăuţi - Suceava. La faţa locului, oamenii legii au constatat că trotuarul era surpat, fiind căzut cu tot cu balustrada de fier, pe o porţiune de 27 de metri lungime (între km 4+809 – km 4+836), şi au sunat la Districtul Drumuri Naţionale Suceava, pentru a semnaliza zona şi pentru a comunica dacă se impune blocarea circulaţiei rutiere pe pod. De asemenea, poliţiştii au asigurat dirijarea traficului rutier și pietonal, podul nefiind iluminat public.

Un angajat al Primăriei Milişăuţi, care era prezent la faţa locului în momentul sosirii poliţiştilor, a declarat că nu a trecut nimeni în momentul surpării trotuarului şi nu a văzut nicio persoană căzută sub pod.

Ulterior, după 120 de minute, la faţa Milişăuţi a ajuns un echipaj al Districtului Drumuri Naţionale Suceava, care a procedat la semnalizarea zonei unde a fost surpat trotuarul de la pod cu indicatoare de semnalizare aferente pentru a preveni accidentarea pietonilor. Între trotuar şi partea carosabilă de pe pod există o bordură înaltă care nu a fost afectată de căderea trotuarului.

Traficul pietonal pe partea stângă a podului (sensul de mers dinspre Milișăuți spre Suceava) a fost închis.

Reprezentanţii Districtului de Drumuri Naționale Suceava precizează, într-un comunicat de presă: "Podul de la Milișăuți a fost inclus de DRDP Iași în lista transmisă CNAIR în vederea prioritizării la finanțare, în vederea intervenției cu lucrări de reparații capitale, fiind clasificat cu gradul 1 de urgență.

În acest sens, a fost efectuată o expertiză tehnică în anul 2018, concluzia expertului fiind necesitatea executării unor lucrări de reabilitare a podului existent, pentru readucerea la alcătuirea constructivă și condițiile de funcționalitate ale momentului actual, legate în special de creșterea capacității portante a structurii de rezistență și asigurarea condițiilor de gabarit și siguranță a circulației rutiere și pietonale. Scenariul luat în calcul cuprinde:

-         Consolidarea tuturor elementelor de infrastructură (două culei și 6 pile);

-         Construcția unei plăci de suprabetonare pe toată lungimea podului, la o lățime care să asigure o parte carosabilă de 7,8 m, două trotuare de 1,5 m lățime și montarea unui parapet de siguranță a circulației rutiere de tip foarte greu, cu nivel de siguranță H4B;

-         Aplicarea unei precomprimări exterioare, care să asigure preluarea la nivelul suprastructurii podului a sporului de încărcări permanente și utile prevăzute de normele tehnice de proiectare actuale

Totodată, reamintim că podul de la Milișăuți a suportat o serie de reparații în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitații, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea și reconstrucția totală a deschiderilor 6 și 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milișăuți). Degradările actuale au avut loc la deschiderea 2 a podului, care face în continuare obiectul solicitărilor de finanțare în vederea reabilitării. Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu șapte deschideri a câte 27,60 m fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 m, două trotuare pietonale de 1,10 m lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 m".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuar surpat, prăbuşit cu tot cu balustradă, pe podul de la Milişăuţi.
 Vizualizări articol: 4846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trotuar surpat, prăbuşit cu tot cu balustradă, pe podul de la Milişăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei