Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 ian 2020 - Anul XXV, nr. 16 (7321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transfer

Fost director al Direcției de Sănătate Publică, mutat de două zile cu serviciul la Direcția Sanitară Veterinară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava în perioada 2015-2017, Andrei Ianovici, lucrează, de luni, 20 ianuarie a.c., la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava. Șeful DSVSA, dr. Dănuț Corneanu, a declarat, ieri, că inginerul Ianovici a promovat concursul de ocupare a postului în luna decembrie a anului trecut, iar de luni și-a început activitatea la noul loc de muncă. El este cel de-al patrulea inspector de la Compartimentul Control oficial siguranța alimentelor de origine non animală și se va ocupa de zonele Suceava și Fălticeni. Ceilalți trei colegi ai săi se vor ocupa de zonele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului și Rădăuți – Siret.

Dr. Corneanu a precizat că inginerul Ianovici se va ocupa de evaluarea și controlul oficial al unităților de producție din aria amintită, respectiv va verifica brutării, unități de morărit și panificație, producătorii de sucuri, băuturi alcoolice, cofetării și patiserii, magazine alimentare etc.

Toți cei patru inspectori de la Control oficial sunt absolvenți de inginerie alimentară și sunt subordonați medicilor-șefi ai circumscripțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor din zonele pe care le au arondate.

Andrei Ianovici are 32 de ani, a absolvit, în anul 2012, Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare, specializarea Control şi expertiza produselor alimentare, din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. După absolvire a fost director de vânzări la un magazin, apoi a lucrat la Primăria Fălticeni și din septembrie 2014 a fost angajat ca inspector în corpul de control al DSP. În 2015 a fost numit director executiv interimar al instituției, primul dintr-un șir de interimate, care nu s-a încheiat nici acum. În iulie 2017 Andrei Ianovici a solicitat Ministerului Sănătății încetarea mandatatului.

Al doilea interimat a fost asigurat de dr. Cătălina Zorescu, până în noiembrie 2017, al treilea de sociologul Sebastian Petru Jureschi, până în februarie 2018, când atribuțiile de director executiv au fost delegate de către Ministerul Sănătății din nou medicului Cătălina Zorescu, care a demisionat, în noiembrie 2018. Din noiembrie 2018 conducerea instituției a fost preluată, tot cu titlu interimar, de dr. Liliana Grădinariu, care o va preda, în următoarele zile, celui de-al șaselea director interimar al DSP, economist Silvia Boliacu.

Patru concursuri organizate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în 2016 și în 2017, pentru ocuparea funcției de director executiv al DSP Suceava, s-au soldat cu eșec. Fie nu s-a înscris nimeni, fie cei înscriși nu au promovat examenul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost director al Direcției de Sănătate Publică, mutat de două zile cu serviciul la Direcția Sanitară Veterinară Suceava.
 Vizualizări articol: 3238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fost director al Direcției de Sănătate Publică, mutat de două zile cu serviciul la Direcția Sanitară Veterinară Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei