Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2020 - Anul XXV, nr. 14 (7319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Moldovița

Pompierii, intervenție lungă și dificilă, începută la minus 14 grade Celsius, la un incendiu extins la două case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă a făcut pagube mari în două gospodării din Moldovița, ambele case de locuit fiind grav avariate. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 3.45 din noapte, pompierii având o misiune foarte dificlă, din mai multe puncte de vedere: focul era deja extins, ardeau violent construcții exclusiv din lemn și pe o suprafață mare, iar intervenția a început la o temperatură de minus 14 grade Celsius.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc, împreună cu echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Moldovița și Vatra Moldoviței, în total cu șase autospeciale cu apă.

„La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcții din două gospodării. Dezvoltarea și propagarea incendiului au fost favorizate de observarea și anunțarea cu întârziere a evenimentului, precum și de cantitatea mare de materiale combustibile din cele două gospodării. Toate construcțiile erau din lemn, majoritatea corpuri comune, iar în podurile locuințelor erau depozitate foarte multe materiale care au alimentat focul și au îngreunat operațiunea de stingere”, a explicat Alin Găleată, ofițerul de relații publice al pompierilor militari suceveni.

Acesta a precizat că alimentarea autospecialelor cu apă s-a făcut foarte eficient din râul Moldovița, cu ajutorul motopompelor, ceea ce a ajutat pompierii să localizeze focul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la vecinătăți. 

Focul a fost lichidat în totalitate după zece ore de intervenție susținută.

Din cercetările ulterioare a rezultat că focul a izbucnit dintr-un garaj, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

La prima gospodărie, au ars garajul, o șură de lemne, o bucătărie de vară și două băi, toate construcții corp comun, dar și acoperișul casei, corp comun cu cel al anexelor. Au mai ars un autoturism din garaj și multe alte bunuri -  circa 5 mc lemne de foc, materiale textile, aparatură electrocasnică, instalația electrică, documente personale și de proprietate. Majoritatea celorlalte bunuri din gospodărie au fost degradate.

La a doua gospodărie au ars o bucătărie de vară, o baie, un grajd și o magazie de lemne, construcții corp comun, pe aproximativ 100 mp. De asemenea, au ars acoperișul și etajul casei de locuit (P+1) pe aproximativ 100 mp, aparatură electronică și electrocasnică, obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn, materiale textile, instalația electrică, documente personale și de proprietate. Așadar, pagube foarte mari și la al doilea proprietar.

Casele aparțin unor persoane vârstnice. Primul proprietar are 72 de ani, iar al doilea 67 de ani. Primul, cel de la care a pornit focul, a estimat prejudiciul la 250.000 de lei, iar al doilea la aproximativ 150.000 de lei.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii, intervenție lungă și dificilă, începută la minus 14 grade Celsius, la un incendiu extins la două case.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii, intervenție lungă și dificilă, începută la minus 14 grade Celsius, la un incendiu extins la două case0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei