Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 ian 2020 - Anul XXV, nr. 14 (7319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Selecție

Se caută noi experți în managementul educațional. Suceava are peste 1.100, cei mai mulți după București

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a anunțat, la finele săptămânii trecute, lansarea unei noi selecții (a 15-a) pentru Corpul Național de Experți în Management Educațional (CNEME). Concursul pentru obținerea calității de expert în management educațional este important pentru profesorii care doresc să ocupe funcții de conducere în învățământ, inclusiv cele de directori, directori adjuncți sau inspectori școlari.

Astfel, potrivit legii, promovarea în Corpul Național de Experți este o condiție obligatorie pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar care aspiră la funcţii de conducere în învăţământ.

„Registrul Naţional al experţilor în management educaţional este, practic, baza de date cu profesioniștii calificați în managementul inspectoratelor școlare și al unităților de învățământ. Selecţia candidaţilor se realizează de către inspectoratele școlare, în baza calendarului stabilit de către minister”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei și Cercetării.

În Registrul Național al Experților sunt înregistrați, în prezent, 1.153 de profesori din județul Suceava, cei mai mulți după București (2.083 de membri).

Acest concurs de selecție pentru experți în management educațional a fost organizat pentru prima dată în 2012.

 

Calendarul selecției

Pe 20 ianuarie încep înscrierile online pentru concursul pentru constituirea Corpului Național de Experți în Management Educațional (CNEME), potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial din 13 ianuarie 2020.

Potrivit calendarului, astăzi se afișează programul înscrierilor și numărul de locuri scoase la concurs în fiecare județ.

Până pe 2 februarie, candidații trebuie să completeze un formular online, pe 3 februarie urmând să se publice lista celor admiși după prima selecție.

În perioada 3 – 14 februarie este prevăzută depunerea, la Inspectoratul Școlar, a portofoliului cu documentele prevăzute în metodologie.

Dosarele sunt analizate de comisiile de evaluare constituite la nivelul Inspectoratului Școlar, în vreme ce portofoliile celor care, la data înscrierii, ocupă o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control din Inspectoratul Școlar sunt trimise la Ministerul Educației.

Pe 25 februarie 2020 vor fi afișate rezultatele evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor, procedură urmată de depunerea și soluționarea contestațiilor.

Încheierea procesului de selecție este prevăzută pentru data de 20 martie 2020 prin emiterea ordinului ministrului privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate.

Condiţiile pentru candidați se găsesc în Metodologie. Dintre ele amintim:  calificativul „foarte bine” în ultimii patru ani, candidații nu trebuie să fi fost sancționaţi disciplinar în anul școlar curent, să nu fie lipsiţi de dreptul de a ocupa o funcție de conducere sau de îndrumare și control în învățământ, să aibă cel puțin gradul didactic II, să fie titulari, să aibă dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate etc.

 

Ministerul Educației vrea concurs pentru inspectori generali și directori de școali

Recent, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că urmează să supună dezbaterii publice un proiect privind organizarea și desfășurarea concursului pentru directori de școli și pentru inspectori generali.

Aceasta a arătat că ultimele concursuri pentru ocuparea acestor funcții s-au desfășurat în urmă cu patru ani, în 2016, adăugând că propunerea pentru metodologia de concurs va fi publicată curând.

Anisie a mai arătat că este adepta profesionalizării acestor funcții, iar următoarele concursuri vor putea fi organizate anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se caută noi experți în managementul educațional. Suceava are peste 1.100, cei mai mulți după București.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Se caută noi experți în managementul educațional. Suceava are peste 1.100, cei mai mulți după București3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei