Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 ian 2020 - Anul XXV, nr. 6 (7311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Deputatul PNL Angelica Fădor apreciază adoptarea Legii bugetului, pentru că administrațiile locale pot demara proiectele urgente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Promulgarea Legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale pentru anul 2020, în prima zi lucrătoare a acestui an, este considerată de deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor drept „încă un pas spre o Românie care oferă șansa administrațiilor locale de a se dezvolta”. Într-un comunicat de presă, parlamentarul liberal afirmă că efectul asupra comunităților este unul benefic, deoarece administrațiile vor putea să-și adopte bugetele locale încă de la începutul anului. Acest lucru va permite declanșarea procedurilor de licitații pentru proiectele de dezvoltare, astfel încât lucrările să înceapă imediat ce vremea permite.

„Până acum, consiliile județene și primăriile așteptau, de regulă, până în februarie-martie să primească Legea bugetului și abia apoi se aprobau bugetele județene și locale și puteau începe procedurile de licitație pentru desemnarea firmelor care să execute proiecte, proceduri care și așa sunt destul de greoaie, iar dacă aveau noroc beneficiarii și iarna venea mai târziu puteau să le și inaugureze”, a afirmat deputatul Angelica Fădor.

Ea a comparat situația cu cea de anul trecut, când bugetul a intrat în vigoare abia în luna aprilie,  „spre disperarea autorităților locale”, și doar faptul că vremea a fost destul de călduroasă, inclusiv în luna noiembrie, a permis ca unele lucrări să se poată încheia.

„Acum, în special pentru zonele unde anotimpul rece durează minim patru luni, este de salutat faptul că Guvernul liberal a avut curajul să adopte prin angajarea răspunderii Legea bugetului de stat pentru anul 2020 până la sfârșitul anului 2019, astfel încât fiecare autoritate să aibă o bază clară pentru acest an. Această decizie a Guvernului liberal va contribui destul de mult la accelerarea lucrărilor de investiții de care țara a dus lipsă în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, în care s-au blocat proiecte majore și nu s-au atras nici fonduri europene pentru finanțarea unor domenii care suferă de subfinanțare”, a arătat deputatul.

Angelica Fădor, care este și președintele Comisiei pentru Administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților, afirmă că Guvernul condus de Ludovic Orban are „o abordare mult mai pragmatică și mult mai clară” în ceea ce privește dezvoltarea țării și susține comunitățile care au proiecte fezabile de dezvoltare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PNL Angelica Fădor apreciază adoptarea Legii bugetului, pentru că administrațiile locale pot demara proiectele urgente.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul PNL Angelica Fădor apreciază adoptarea Legii bugetului, pentru că administrațiile locale pot demara proiectele urgente1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei