Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 297 (7298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

La Berchișești a avut loc prima ediţie a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Berchișești a găzduit, recent, prima ediţie a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Berchișești, precum și de şcoala gimnazială din comună. La acest festival, care a avut loc la Centrul de Cultură, Artă și Tradiţie din Berchișești, au participat formaţii de colindători din mai multe localităţi ale judeţului, care i-au încântat pe cei prezenţi cu cele mai frumoase colinde. Printre cei care au evoluat pe scenă se numără Corul Detașamentului de Pompieri din Suceava, Grupul „Voinicelul” din Bilca, grupul de copii al Școlii Gimnaziale din Berchișești, grupul „Axios” din Suceava, corul „Sfântul Ioan” din Râșca, corul preoţilor din Protopopiatul Fălticeni, grupul psaltic „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, corul Școlii Gimnaziale „George Tofan” din Bilca, grupul de copii al parohiei Călugăreni, corul de copii „Filantropia” de la așezământul „Sfântul Leontie” din Rădăuţi, grupul Şcolii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” din Vama, grupul „Mlădiţele Pârteștene” al liceului din Pârtești, Grupul „Mlădiţele Stupcii” din Ciprian Porumbescu, grupul folcloric „Flori de mălin” al Primăriei Mălini, corul Parohiei Valea Moldovei și corul Școlii Gimnaziale din Berchișești.

Primarul din Berchișești, Violeta Țăran, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui festival, precum și participanţilor. „Mulţumesc frumos, în numele Primăriei și al Consiliului Local, al şcolii gimnaziale, al tuturor partenerilor, participanţilor, prezentatorilor, dar și în numele meu personal, pentru reușita excepţională a primei ediţii a Festivalului <Dulcele Ecou al Colindelor>, desfășurată la Centrul de Cultură, Artă și Tradiţie Berchișești. Au fost aproape cinci ore de încântare a simţurilor noastre românești cu minunatele noastre colinde, bucovinene și nu numai, care au creat o reală emoţie celor prezenţi”, a spus Violeta Țăran, care a mai adăugat că „prin organizarea acestui festival de colinde, Primăria Berchișești împreună cu Școala Gimnazială și comunitatea locală a demonstrat că respectă tradiţiile și obiceiurile păstrate din moși-strămoși. Berchișești este o așezare cu oameni credincioși, buni creștini, care nu au uitat de unde au plecat și ceea ce au făcut înaintașii lor. Administraţia locală a pus cultura și arta întotdeauna la loc de cinste între priorităţile comunei”.

Printre invitaţii evenimentului s-au numărat reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuţilor, preoţii Nicolae Horga și Dimitrie Horga, care au primit diplome de onoare din partea Primăriei Berchișești, precum și șeful învăţământului sucevean, Gabriela Mihai, și șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Costică Gheaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Berchișești a avut loc prima ediţie a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Berchișești a avut loc prima ediţie a Festivalului „Dulcele ecou al colindelor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei