Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 297 (7298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Faptă gravă descrisă de procurori

O bătrână s-a trezit cu cuțitul la gât după ce tâlharii au intrat în casă prin acoperiș, de pe care au desprins țigla

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au detaliat cazul unei tâlhării comise asupra unei bătrâne în vârstă de 90 de ani, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, atacată în propria casă, despre care am mai relatat zilele trecute în Monitorul de Suceava. Detaliile sunt șocante și sunt elocvente privind violența atacului și coșmarul prin care a trecut victima. Principalul atacator are și numeroase fapte în spate și a fost în cele din urmă arestat.

 

Cum au intrat în pod, prin acoperiș. Unul a stat de „șase”, al doilea a coborât în casă

Pe data de 22 noiembrie, în jurul orei 22.00, doi tineri din comunitatea de romi din Capu Codrului au pătruns în anexa casei victimei, de unde au luat două scări din lemn, de care s-au folosit pentru a se urca pe acoperișul casei. Din cercetări a rezultat că cei doi au îndepărtat porțiuni de țiglă de pe acoperiș, reușind astfel să intre în podul casei. 

Din pod, unul dintre ei, Iosif Solomon, în vârstă de 24 de ani, a coborât în casă, unde a atacat bătrâna:

 „A amenințat victima cu un cuţit, pe care i  l-a pus la gât, a trântit-o, a strâns-o de gură pentru a o împiedica să ţipe, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 3-5 zile de îngrijiri medicale, după care i-a sustras dintr-o cameră a locuinţei suma de 1.500 lei şi un telefon mobilmarca Nokia”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului într-un comunicat de presă.   

Inculpatul minor, în vârstă de 15 ani, a rămas de pândă în podul casei, a mai rezultat din anchetă.

 

A adunat o mulțime de infracțiuni, însă nu prea a stat după gratii

Iosif Solomon este un personaj care a reușit să adune în acest an o mulțime de infracțiuni, însă cu toate acestea nu prea a stat pe după gratii. El a fost arestat în două rânduri, însă eliberat de Tribunalul Suceava, în faza contestației.

Față de el mai este pusă în mișcarea acțiunea penală pentru două infracțiuni de furt calificat, încă o infracțiune de tâlhărie calificată, una de uciderea animalelor,  o tentativă de furt, dar și pentru ultraj pentru că a ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea un pădurar în timp ce acesta se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu de pază şi control pe raza cantonului silvic pe care-l are în pază.

Iosif Solomon a fost arestat preventiv vinerea trecută, de Judecătoria Gura Humorului, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Săptămâna trecută, pe 12 decembrie, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi ai Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului, cu sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, au descins la Capu Codrului, de unde au ridicat trei indivizi despre care sunt date că au comis furturi și fapte cu violență. Printre ei sunt și cei doi autori ai tâlhăriei asupra bătrânei în vârstă de 90 de ani.

Dacă Iosif Solomon a fost arestat, alți doi suspecți, printre care și minorul de 15 ani, sunt liberi, dar sub control judiciar. 
Iosif Solomon este unul dintre cei care au comis furturi încă din luna ianuarie a acestui an în satul Capu Codrului.

În marea majoritate victimele au fost persoane vârstnice, care locuiesc singure, ceea ce face faptele şi mai grave. Autorii le-au furat victimelor bunuri pe care le-au găsit prin anexe, însă, mai grav, au pătruns şi în case. Aşa s-a ajuns şi la tâlhării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână s-a trezit cu cuțitul la gât după ce tâlharii au intrat în casă prin acoperiș, de pe care au desprins țigla.
 Vizualizări articol: 3040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O bătrână s-a trezit cu cuțitul la gât după ce tâlharii au intrat în casă prin acoperiș, de pe care au desprins țigla3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei