Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 297 (7298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Deputatul USR Daniel Popescu: "Localnicii din Bucovina îngroapă groapa de gunoi"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul USR de Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu, a anunțat că susține comunitatea locală din comuna Pojorâta și din împrejurimi în protestul împotriva construirii gropii de gunoi din pasul Mestecăniș. După ce a participat la protestul de duminica trecută de la acest depozit de deșeuri, Daniel Popescu a declarat că „Faptul că groapa de gunoi nu a fost dată în funcțiune se datorează mai ales demersurilor în instanțele de judecată ale localnicilor prin domnul inginer Aristide Samuilă, prestației firmelor de avocatură care s-au alăturat demersului, dar și mass-mediei și altor persoane publice care au expus viciile și ilegalitățile acestui proiect. Domnul Samuilă este fără îndoială un model de activism civic și de mediu pentru cei mai tineri dintre noi, un om care încă din 2007 a coagulat comunitatea locală pentru a stopa această <bombă cu ceas> din Pasul Mestecăniș”. El a spus că în 11 ani cât a locuit și profesat în diaspora, nu a observat nicăieri în Marea Britanie, Franța, Germania, Italia ori Spania un asemenea amplasament atât de greșit ales pentru o groapă de deșeuri. Daniel Popescu a mai indicat și absența unor consultări cu localnicii din Pojorâta, menționând că “lipsa consultării publice în proiecte cu asemenea impact este de neconceput în țările din centrul și vestul Europei”.

Câmpulungeanul Daniel Popescu a mai subliniat că amplasamentul este nepotrivit atât din punct de vedere tehnic, respectiv pantă prea mare, distanță prea mică față de locuințe și drumul european, cât și ca semnificație istorică, având în vedere că întreaga zonă a fost linie de front, mărturie stând tranșeele și tonele de material explozibil excavat și neexcavat. Deputatul USR a spus că la protest, cei prezenți au putut afla de la organizatori despre viciile pe baza cărora a fost construit acest proiect aflat în atenția Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Daniel Popescu și-a exprimat încrederea că justiția și instanțele de judecată vor constata lungul șir de ilegalități, minciuni, abuzuri și fraude ale autorităților publice responsabile cu implementarea și avizarea proiectului. „Pentru că în ultimii ani am văzut că multor localnici le este frică - din cauza șicanelor și presiunilor politice - să participe la dezbateri, activități de informare sau acțiuni de protest pașnic împotriva acestui proiect, vreau să mai întreb un lucru: ce ne vom face atunci când groapa de gunoi ne va distruge șansele să ne câștigăm traiul din agroturism și creșterea animalelor, când vom fi contaminați cu substanțe cancerigene și toxice - atât noi, oamenii, cât și animalele, produsele din carne, lapte, fructele de pădure, inclusiv apa potabilă?! Îi felicit pe organizatorii acțiunii de duminică și îi încurajez pe localnici și suceveni să nu cadă pradă dezinformărilor, șicanelor și presiunilor de orice fel din partea Consiliului Județean Suceava. Alăturați-vă unei comunități care nu își dorește o groapă de gunoi în vârf de munte, ci un mediu curat, sănătos, precum și prosperitatea județului Suceava”, a încheiat Daniel Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul USR Daniel Popescu: "Localnicii din Bucovina îngroapă groapa de gunoi".
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Deputatul USR Daniel Popescu: "Localnicii din Bucovina îngroapă groapa de gunoi"2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei