Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 297 (7298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Turcia

Solie didactică rădăuțeană la prima mobilitate a proiectului Erasmus+„ Around Cultures Sharing Heritage Treasures”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup format din patru elevi și trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.3 „Mihai Eminescu” din Rădăuți a participat recent la prima mobilitate a proiectului Erasmus+ „Around Cultures Sharing Heritage Treasures” în Turcia, activitate găzduită de Sosyal Bilimler Lisesi, liceu de prestigiu din orașul Trabzon. Activitățile au început odată cu vizitarea școlii, profesorii fiind interesați de condițiile de studiu și de cazare, dar și de aspectele particulare sistemului educațional din Turcia. Elevii școlii gazdă au coordonat o primă activitate care a presupus cunoașterea unor elemente de bază a mai multor instrumente informatice. În prima zi au avut loc prezentările fiecărei echipe, și în același timp primul contact cu mâncărurile tradiționale turcești. În ziua a doua participanții au vizitat Mănăstirea Sumela, o piesă exemplară din ceea ce înseamnă viața socio-culturală și religioasă a Turciei, un punct de întâlnire a civilizațiilor, iar ziua a treia a gravitat în jurul Bufetului Internațional în timpul căruia profesorii din fiecare școală parteneră, ajutați de elevi, au gătit o mâncare tradițională. Echipa română a gătit tocineii specifici Bucovinei, care au încântat copiii din cele șase țări participante. Au avut loc vizite la Muzeul Trabzon, la Ataturk Kiosk și la The Arcade, apoi o plimbare de-a lungul orașului. A patra zi participanții au vizitat Centrul Turistic Uzungol, zonă care conferă identitate Trabzonului, apoi o fabrică de ceai.

 

Mobilitatea s-a dovedit un prilej de cunoaștere reciprocă și de imersiune în cultura turcă

În ultima zi elevii au învățat un cântec tradițional turcesc și au participat la un atelier de creație Ebru, iar vizita s-a încheiat cu o seară culturală. Mobilitatea s-a dovedit un prilej de cunoaștere reciprocă și de imersiune în cultura turcă, producând efecte prin contactul direct cu elemente ale culturii locale atât la nivel orizontal, al axei prezentului, prin cunoașterea obiceiurilor și tradițiilor, cât și la nivel vertical, cel al axei trecut-prezent-viitor, prin excursii la obiective locale. Din delegația rădăuțeană au făcut parte elevii Alexandra Chelba, Alexandru Sebastian Galan, Magda-Iulia Popa și Flavius-Gabriel Rusu, care au fost însoțiți de profesorii Gabriela Sascău, directorul școlii, Viorel Hurjui și Vera-Elena Bîndiul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solie didactică rădăuțeană la prima mobilitate a proiectului Erasmus+„ Around Cultures Sharing Heritage Treasures”.
 Vizualizări articol: 1591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solie didactică rădăuțeană la prima mobilitate a proiectului Erasmus+„ Around Cultures Sharing Heritage Treasures”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei