Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 295 (7296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Stan: Ministrul Bogdan Gheorghiu cântă în struna şefului său de partid şi chiar a conducătorului suprem al oştirii guvernamentale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a ironizat acuzaţiile făcute de ministrul liberal al Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, legate de fosta guvernare social-democrată. Aceasta după ce Bogdan Gheorghiu a spus că fosta guvernare PSD a reprezentat „echilibrul perfect dintre competenţă şi ipocrizie”. El a făcut referire şi la Fondul de Dezvoltare şi investiţii, spunând că acesta va fi o lovitură pentru comunităţile locale.

„Excelenţa sa, domnul ministru al Culturii, sacrificând preţiosul timp cuvenit a fi alocat problemelor specifice ale ministerului, a găsit de cuviinţă să bage în seamă într-un mod, de asemenea specific partidului domniei sale ca şi preşedintelui care a luat în custodie pe termen nelimitat acest partid, al său, ca şi guvernul său, chestiuni ce n-au, vorba aceea, nici în clin nici în mânecă, cu ce numim îndeobşte cultură.  Dacă preşedintele partidului şi prim-ministru al Guvernului flutură nedezminţit securea decapitării tuturor realizărilor Guvernării PSD, domnul ministru nu poate avea decât o poziţie identică. Desfiinţează domnul prim-ministru Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, cum să nu susţină excelenţa sa ministrul Culturii aşa ispravă glorioasă. Ba chiar o face, cu straşnică intransigenţă şi fără rezerve în mânuirea epitetelor, întru bunele deprinderi ale camarazilor săi”, a spus Ioan Stan.

 

Stan îi recomandă lui Gheorghiu să includă în Dicţionarul Limbii Române expresiile intraductibile folosite de prim-ministrul său

El a adăugat că atunci când premierul Orban „se supraîncălzeşte”, punând la zid Fondul de Investiţii, sare şi „excelenţa sa” pentru condamnarea „ticălosului fond”. „De ce să citească domnul ministru Ordonanţa nr. 114 care înfiinţează Fondul şi care precizează cu ce se ocupă şi cine îl gestionează, ba chiar face vorbire de un anume cont de disponibil al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză? Ce rost ar avea de altfel o atare strădanie când numita Ordonanţă îşi aşteaptă rândul la butucul decapitării dorite nu doar de Guvern şi Preşedinţie, cât mai ales de cei care palpită în aşteptarea posibilităţii de a ne oferi energie la preţurile dorite, de ei nu de noi plătitorii. Nu, domnul ministru ştie că guvernarea PSD a fost condusă de propriile interese, în virtutea cărora s-au practicat <strategii josnice>. Este dreptul democratic al excelenţei sale să considere în acest mod creşterea salariilor în învăţământ şi sănătate, creşterea pensiilor, programul <Prima casă>, reducerea taxelor şi impozitelor, programele pentru dezvoltarea agriculturii, programele pentru turism şi alte multe măsuri practicate de Guvernarea PSD. Toate prin punerea în operă a echilibrului perfect dintre incompetenţă şi ipocrizie în virtutea intereselor personale conform exprimării domniei sale. Şi de ce să n-o facă atâta vreme cât cântă în struna şefului său de partid şi chiar a conducătorului suprem al oştirii guvernamentale, cu sediul la Cotroceni, adăugând la exprimările pe cât de nefondate, pe atât de neadevărate, şi găselniţa cu <partidul toxic> proferată de ambii superiori ai domnului ministru”, a declarat Ioan Stan.

Senatorul PSD de Suceava a spus că vrea totuşi să îşi exprime consideraţia pentru prestaţia lui Bogdan Gheorghiu în funcţia de ministru al Culturii. „Fără a pregeta nici o clipă, a rupt excelenţa sa din preţiosul său timp, menit a fi dedicat problemelor ministerului, pentru a se apleca cu atât discernământ asupra celor de mai sus. Păi să lase domnia sa chestiunea <Cuminţeniei Pământului> ca să ne pună pe noi în cunoştinţă de cauză cu <golănelile> PSD nu e puţin lucru. Mă şi mir că acest termen nu se regăseşte în discursul dumnealui, că doar e preferatul preşedintelui tuturor românilor. Dacă tot a făcut un aşa sacrificiu suntem datori Excelenţei sale să-i sprijinim activitatea sugerându-i o iniţiativă de <modernizare> a Dicţionarului Limbii Române, pentru includerea expresiilor intraductibile folosite de prim-ministrul său”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan: Ministrul Bogdan Gheorghiu cântă în struna şefului său de partid şi chiar a conducătorului suprem al oştirii guvernamentale.
 Vizualizări articol: 1480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ioan Stan: Ministrul Bogdan Gheorghiu cântă în struna şefului său de partid şi chiar a conducătorului suprem al oştirii guvernamentale1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei