Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 295 (7296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Flutur a semnat cel mai mare contract de finanțare europeană din județul Suceava din ultimii 30 de ani, de un sfert de miliard de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, ieri, la Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava, în valoare de 234,7 de milioane de euro, de care vor beneficia peste 220.000 de suceveni.

După semnarea contractului, Gheorghe Flutur a spus că ziua de ieri a fost una istorică pentru județul Suceava. „Am semnat la București, la Ministerul Fondurilor Europene, cel mai mare proiect al județului Suceava pe fonduri europene din ultimii 30 de ani. Este vorba de un sfert de miliard de euro, un proiect pentru aducțiune de apă și canalizare, care se adresează unui număr de 226.000 de locuitori din județul Suceava, adică circa 30% din populația județului. Este un proiect care a fost inițiat în urmă cu cinci ani și acum a prins viață”, a declarat șeful administrației județene. El a spus că de acest proiect vor beneficia 14 municipii, orașe și comune, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Salcea, Vicovu de Sus, Dolhasca, Putna, Marginea, Sucevița, Șcheia și Mitocu Dragomirnei. Gheorghe Flutur a explicat că pe componenta de apă potabilă, prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte patru stații existente.  De asemenea, în ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea. În ceea ce privește apa uzată, Gheorghe Flutur a precizat că prin proiect va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri, se vor reabilita 4,6 kilometri de conducte existente și se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate.

„Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc. Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că în luna februarie 2020 vor fi scoase la licitație primele contracte.

 

Flutur: „Pentru județul Suceava înseamnă un pas uriaș spre civilizație”

Președintele Consiliului Județean a arătat că în total vor fi 21 de contracte de lucrări care vor fi gestionate de operatorul regional ACET Suceava, companie care va fi coordonată de Asociația Județeană de Apă și Canal. Proiectul va fi implementat în decurs de patru ani.

„Prin acest proiect va crește considerabil gradul de conectare a populației județului Suceava la rețelele de apă și canalizare. Pentru județul Suceava înseamnă un pas uriaș spre civilizație. De aceea vreau să subliniez că acest proiect a început încă din 2014. Mulți ani am așteptat să primim undă verde și vreau să mulțumesc Guvernului României și ministrului FondurilorEuropenecare s-au implicat, avem avizul pozitiv de la Comisia Europeană fără observații, iar de acum am intrat în linie dreaptă pentru derularea acestui proiect. Mă bucur că încheiem anul 2019 cu un succes foarte mare pentru județul Suceava. Nu e de ici, de colo să aduci un sfert de miliard de euro doar într-o lună de zile de când s-a instalat noul Guvern”, a spus Gheorghe Flutur, care a mai precizat că acest proiect reprezintă un pas important pentru confortul populației din județul Suceava. La semnarea contractului au fost prezenți și vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc și directorul Acet Suceava, Ștefan Groza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat cel mai mare contract de finanțare europeană din județul Suceava din ultimii 30 de ani, de un sfert de miliard de euro.
 Vizualizări articol: 4079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur a semnat cel mai mare contract de finanțare europeană din județul Suceava din ultimii 30 de ani, de un sfert de miliard de euro3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei