Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 281 (7282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu sprijinul Primăriei Suceava

Sală arhiplină şi aplauze îndelungi la regalul folcloric oferit sucevenilor de Laura Olteanu şi Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De Ziua Bucovinei, pe 28 noiembrie, Laura Olteanu şi Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău au oferit publicului sucevean un regal folcloric, spectacolul „Acasă-i România”, susţinut de Primăria municipiului Suceava. Publicul a umplut până la refuz Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, dar au fost şi mulţi oameni care nu au mai avut loc şi au rămas afară.

Atmosfera din timpul spectacolului a fost una deosebită, iar decorul a fost unul de sărbătoare, „presărat” cu multe flori, dar şi cu elemente tradiţionale. Pe parcursul celor două ore de concert, publicul a cântat împreună cu îndrăgita interpretă Laura Olteanu şi cu Orchestra Fraţilor Advahov. Spectacolul „Acasă-i România” a fost prezentat de Gabriela Teişanu, consultant artistic - Artă populară la Centrul Cultural Bucovina - Suceava, şi Sergiu Bezniţchi, din Chişinău.

 

Melodii în primă audiţie

Artista Laura Olteanu a dedicat acest spectacol tuturor bucovinenilor, care timp de două ore s-au bucurat de momente muzicale deosebite, multe surprize pentru iubitorii de muzică populară. Ea le-a oferit sucevenilor un buchet de cântece alese. De curând, alături de Orchestra Fraţilor Advahov, Laura Olteanu a finalizat imprimările la 15 noi melodii, pe care le va aduna întru-un nou album. Cu ocazia Zilei Bucovinei, sucevenii au ascultat în primă audiţie câteva melodii.

Concertul a debutat cu o colindă interpretată de Laura Olteanu şi o urare de „La mulţi ani, Bucovina!”, după care au urmat alte cântece cunoscute, precum ”Cântă cucu-n Bucovina” şi ”Acasă-i România”, piesă care a răscolit sau a alinat sufletele a milioane de români, dar şi piese noi.

 

"Acasă-i România"

Laura Olteanu, Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău (Republica Moldova) au repetat la Suceava succesul spectacolului dinultima zi din martie 2019, desfăşurat tot la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, când  a avut loc un regal de folclor, o seară cu voie bună, cu dans, cu muzică populară autentică. Artista Laura Olteanu şi-a împlinit atunci un vis, acela de a aduce pe aceeaşi scenă, la Suceava, mari nume ale muzicii populare din România, cuprinzând mai multe zone etnografice, şi din Republica Moldova.

Spectacolul a reprezentat pentru Laura Olteanu o împlinire din punct de vedere profesional, dar şi o dorinţă, un vis devenit realitate, iar melodia "Acasă-i România", piesă care a răscolit sau a alinat sufletele a milioane de români, a răsunat alături de orchestra lângă care a luat naştere. Împreună au adus o rază de bucurie în sufletele celor care îi iubesc şi preţuiesc. Spectatorii au umplut şi atunci, ca şi acum, de Ziua Bucovinei, sala de spectacol, bucurându-se de momente unice, alături de artişti talentaţi.

 

Diplome de excelenţă

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care şi de a această dată s-a declarat un împătimit iubitor de muzică populară, le-a oferit pe 28 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul spectacolului „Acasă-i România”, Diplome de excelenţă Laurei Olteanu şi Fraţilor Advahov, pentru păstrarea şi promovarea folclorului autentic bucovinean. Artiştii au primit şi coşuri cu flori din partea primarului Lungu, care s-a bucurat să-i cunoască live pe Fraţii Advahov şi orchestra pe care o conduc, „lăutari adevăraţi”.

 

Mulţumiri

Artista Laura Olteanu a mulţumit din suflet publicului cald şi numeros care a venit şi de această dată la spectacolul ei, cerându-şi scuze, în acelaşi timp, şi oamenilor care nu au reuşit să intre în sala de spectacol, pentru că nu mai erau locuri nici măcar în picioare. „Le mulţumesc tuturor, şi celor care au venit mai devreme şi au prins locuri în sala de spectacol, intrarea fiind liberă, dar şi celor care ştiu că au venit pentru mine şi au fost dezamăgiţi că nu au putut intra în sală, să ne urmărească spectacolul, nemaifiind locuri. Le promit tuturor că voi reveni pe scena suceveană cu alte spectacole de calitate, la care cu siguranţă vor avea loc şi vom putea să ne bucurăm împreună de muzica populară şi de instrumentişti de excepţie precum Orchestra Fraţilor Advahov. Îi mulţumesc din inimă primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, pentru sprijin şi pentru aprecieri, dar şi Consiliului Local Suceava. A fost o colaborare frumoasă, care a adus bucurie unui număr mare de suceveni, de Ziua Bucovinei”, ne-a spus Laura Olteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală arhiplină şi aplauze îndelungi la regalul folcloric oferit sucevenilor de Laura Olteanu şi Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău.
 Vizualizări articol: 2561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sală arhiplină şi aplauze îndelungi la regalul folcloric oferit sucevenilor de Laura Olteanu şi Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei