Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 281 (7282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Dosarul lui „Geo” Buruiană şi a lui Dumitru Solomon „Bodo” s-a finalizat. Vezi ce pedepse au primit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a dat ieri verdictul în cazul unor personaje extrem de cunoscute în Suceava. Este vorba de Gheorghe Buruiană, cunoscut sub denumirea de „Geo” şi de Dumitru Sorin Solomon, zis „Bodo”. Pe lângă ei, în judecată au mai fost trimise alte patru persoane. „Monitorul de Suceava” vă prezintă soluţia dată ieri de judecători.

1. Gheorghe Buruiană, zis „Geo”:

-încetat procesul penal pentru şantaj pentru că a intervenit prescripţia faptelor şi o achitare pentru şantaj

-3 ani pentru grup infracţional organizat

-3 ani pentru lipsire de libertate

Pedeapsa rezultantă este de 3 ani cu suspendare sub supraveghere.

2. Dumitru Sorin Solomon, zis „Bodo”:

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

- 3 ani închisoare pentru infracţiunea de grup infracţional organizat

- 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal

- anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 2 (două) luni închisoare aplicată într-un alt dosar

Pedeapsa rezultantă este de 3 ani şi 2 luni închisoare cu executare.

3. Valentin Rusu, zis „Bil”

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat  întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj,

4. Cătălin Constantin Anghelina

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj,

5. Petru Oneaţă

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale.

-două condamnări de câte 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal

Pedeapsa rezultantă este de 4 ani de închisoare cu executare.

6. Dragoş Amariţei, zis „Dudu”

-dispune încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale

-dispune achitarea pentru săvârşirea infracţiunii de grup organizat

-3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal,

-3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal,

-anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare dispuse într-un alt dosar

Pedeapsa rezultantă este de 3 ani cu executare.

 

Pentru ce au fost trimişi în judecată

Condamnările de mai sus au fost pronunţate într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava şi poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Este vorba de dosarul în care inculpaţii sunt acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare de recuperatori, fiind plătiţi de diverşi oameni de afaceri să le recupereze datoriile de la persoanele rău-platnice. Mai mult, cei doi, dar şi alţi membri ai grupării cereau, potrivit anchetatorilor, taxe de protecţie, folosindu-se de ameninţări cu acte de violenţă şi chiar cu moartea.

Poliţiştii au acţionat în acest caz în forţă în iunie 2015, când Gheorghe Buruiană şi Dumitru Solomon au fost săltaţi de pe stradă de mascaţii poliţiei şi judiciarişti de la Investigaţii Criminale, primul din parcul de pe Mărăşeşti, de la Catedrală, celălalt din zona Iţcani. La vremea respectivă, cei doi au fost ţinuţi în arest doar 24 de ore. Peste acest dosar s-a aşternut apoi o lungă perioadă de linişte, de peste doi ani. Totuşi, cei doi au fost plasaţi lungi perioade de timp sub control judiciar pentru acuzaţiile din acest dosar, având impuse numeroase obligaţii şi restricţii. Printre altele, ei nu au avut voie să ia legătura unul cu altul ori cu celelalte persoane din dosar. Unul dintre cazurile mediatizate este cel al unui afacerist din Paşcani, care avea de recuperat o datorie mai veche, de aproximativ de 5.000 de euro, de la doi fraţi din aceeaşi localitate. Afaceristul ar fi apelat la gruparea lui Geo. Cei doi fraţi au fost momiţi acasă la afaceristul din Paşcani, unde ar fi fost sechestraţi într-un beci şi ameninţaţi cu moartea, dacă nu îşi plătesc datoriile. Pentru a-i speria şi mai tare pe cei doi fraţi, agresorii s-au dat “rakeţi” de peste Prut, gata să ucidă dacă nu îşi îndeplinesc misiunea.

Alte acuzaţii sunt legate de martori din dosare penale ameninţaţi cu moartea şi diferite persoane obligate să plătească taxă de protecţie. Acestea din urmă i-ar fi „supărat” pe unii apropiaţi ai grupării ori ar fi deranjat persoane care au plătit pentru a răzbuna ofensa care li s-a adus.

În acest dosar sunt şi inculpaţi care au încercat să încheie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu anchetatorii. Unul dintre aceştia este Dragoş Amariţei, care a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DIICOT. Acestuia i s-a stabilit o pedeapsă de doar 2 ani şi 7 luni de suspendare, însă acest acord a fost respins de instanţele de judecată. Acum, Dragoş Amariţei apare pe lista celor trimişi în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul lui „Geo” Buruiană şi a lui Dumitru Solomon „Bodo” s-a finalizat. Vezi ce pedepse au primit.
 Vizualizări articol: 7527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Dosarul lui „Geo” Buruiană şi a lui Dumitru Solomon „Bodo” s-a finalizat. Vezi ce pedepse au primit4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei