Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 281 (7282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reabilitare

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat contractul pentru modernizarea Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”. Cătălin Coman a spus că lucrările vor avea o durată de 12 luni şi vor fi realizate de societatea Iuli-Miha SRL din Dolheşti, iar finanţarea proiectului, în valoare de 2.558.500 de lei, inclusiv TVA, este asigurată din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, gestionat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Coman a spus că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în perioada următoare. El a arătat că proiectul presupune repararea, amenajarea şi modernizarea clădirii, respectiv la săli de clasă şi cabinete, holuri, grupuri sanitare, acoperiş, instalaţiile de iluminat, alimentarea cu apă, energie termică.

Cătălin Coman a mai spus că Școala Gimnazială „Ion Irimescu” este una dintre cele mai vechi din Fălticeni, cu 146 de ani de existenţă, clădirea având doar destinaţie de şcoală, încă de la inaugurare, în anul 1897.

„În pragul sărbătorilor de iarnă, venim cu o veste bună pentru cadrele didactice şi cei peste 700 de elevi care îşi desfăşoară activitatea la această şcoală. Reuşim astăzi să demarăm un proiect aşteptat de mult timp la Școala 2, şcoala de la piaţă, cum este cunoscută de toţi fălticenenii. Vom reabilita şi moderniza clădirea unei şcoli cu o istorie îndelungată, care a dat acestor locuri şi ţării oameni valoroşi, cum ar fi scriitorul Mihail Sadoveanu şi academicienii Petre Jitariu şi Mihai Băcescu. Peste un an, la finalizarea lucrărilor, vom avea încă o unitate de învăţământ care va oferi condiţii de studiu în conformitate cu cerinţele actuale”, a declarat primarul Cătălin Coman. El a precizat că la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, Primăria Fălticeni are în derulare încă o investiţie, şi anume construirea unei cantine pentru elevii care studiază în sistemul Step-by-step, un proiect pilot pentru municipiul Fălticeni, finanţat exclusiv din bugetul local, cu suma de peste 1,1 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat contractul pentru modernizarea Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a semnat contractul pentru modernizarea Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei