Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 252 (7253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Rezultatele obţinute de PNL Suceava şi Gheorghe Flutur au făcut posibilă numirea unui sucevean în viitorul Guvern Orban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va avea un post de ministru în viitorul Guvern al României condus de liderul PNL, Ludovic Orban. Este vorba despre postul de ministru al culturii, care va fi ocupat de deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu. Obţinerea unui portofoliu în Guvernul României reprezintă fără doar şi poate aprecierea la nivel central a rezultatelor foarte bune obţinute de PNL Suceava şi liderul acestei organizaţii, Gheorghe Flutur, la ultimele alegeri europarlamentare, la care liberalii au reuşit să se claseze pe primele locuri la nivel naţional, dar şi aprecierea activităţii administrative a acestuia în funcţia sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.  Astfel, la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an, PNL Suceava a reuşit să câştige alegerile în nu mai puţin de 78 din cele 114 localităţi ale judeţului Suceava. În condiţiile în care liberalii suceveni au primari în 46 de localităţi, PNL a reuşit să se impună în nu mai puţin de 30 de localităţi care sunt conduse de primari PSD şi două cu primari ALDE. Prin scorul obţinut la europarlamentare, PNL Suceava s-a clasat în topul organizaţiilor liberale la nivel naţional, alături de Sibiu, Alba, Bihor, Cluj sau Bistriţa-Năsăud şi pe primul loc în Moldova, fiind singura filială PNL din această regine care a câştigat alegerile pentru Parlamentul European.

După moţiunea de cenzură prin care opoziţia a demis Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă şi anunţarea unui nou executiv exclusiv liberal, era de aşteptat ca liberalii din judeţul Suceava să aibă un reprezentant în noul Guvern, într-un post de ministru. În urma negocierilor avute la Bucureşti, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a reuşit să obţină un portofoliu de ministru, cel al culturii.

Prin nominalizarea deputatului PNL Bogdan Gheorghiu la conducerea Ministerului Culturii, este pentru a doua oară când judeţul Suceava va avea un ministru în Guvernul României, după ce Gheorghe Flutur a ocupat postul de ministru al Agriculturii, în perioada decembrie 2004 – octombrie 2006.

În ceea ce-l priveşte pe viitorul ministru al Culturii, deputatul Bogdan Gheorghiu, acesta a absolvit Facultatea de Arte-Actorie şi licenţa susţinut-o la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi – Facultatea de Actorie. Ulterior a devenit jurnalist şi a realizat mai multe emisiuni la radio şi televiziuni locale. Din 2016 a fost ales deputat pe listele PNL şi este membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele obţinute de PNL Suceava şi Gheorghe Flutur au făcut posibilă numirea unui sucevean în viitorul Guvern Orban.
 Vizualizări articol: 3238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Rezultatele obţinute de PNL Suceava şi Gheorghe Flutur au făcut posibilă numirea unui sucevean în viitorul Guvern Orban3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei