Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 252 (7253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectacol

”Petrecere aromânească”, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Seara de vineri le-a aparţinut liceenilor de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava care, preţ de câteva ore, şi-au sărbătorit noii colegi în faţa unei săli pline, printr-un spectacol deosebit, animat de culoare, muzică, bună dispoziţie, ritm şi competiţie.

Ediţia din acest an a Balului Bobocilor, cu tema ”Petrecere aromânească”, şi-a propus să aducă mai aproape de sufletele celor prezenţi un crâmpei din  tradiţiile, muzica şi istoria românilor macedoneni, machedonii, minoritate care a dat României personalităţi de seamă în varii domenii.

”Un trandafir creşte la firida mea/ Şi-şi apleacă frunzălili jos” - versurile de început ale celebrului cântec machedonesc cu acelaşi nume, au fost pictate de elevi pe fundalul scenei care a găzduit întreg spectacolul, alături de alte elemente specifice aromânilor.

În centrul întregului spectacol a stat tradiţionala competiţie a frumuseţii şi tinereţii – Miss şi Mister Boboc – pentru care s-au înscris 24 dintre cei mai proaspeţi elevi ai liceului.

Și-au disputat coroniţa de Miss 12 concurente: Maria Miron, Denisa Popescu, Simina Scripcariu, Izabela Scolobiuc, Ionela Ciorîţă, Roxana Mihăescu, Bianca Petrachi, Larisa Găitan, Alaxandra Scutariu, Alina Capră, Sabina Sauciuc, Diana Onoiu. Pentru titlul de Mister au intrat în cursă: Florin Robu, Iasmin Crainiciuc, Bogdan Burduja, Răzvan Cutaş, Cosmin Ciornei, Valentin Apopei, Alexandru Moscaliuc, Alexandru Zaharie,  Sergiu Simon, Adelin Tîpan, Iulian Cataragă, Cristian Ciubotariu.

 

Prezentarea bobocilor

Spectacolul a debutat odată cu intrarea în scenă a elevei Diana Popovici, din clasa a XII-a, fostă Miss Boboc în 2016, care a interpretat „Lună Albă”, piesă în stil machedo-românesc, care s-a bucurat de un succes răsunător pe parcursul acestui an.

A urmat intrarea în scenă a perechilor de boboci, secvenţă care a lăsat o amprentă frumoasă asupra întregului bal.

Inspiraţi de tema propusă, boboceii au purtat ţinute specifice aromânilor, cu cămăşi lungi, albe sau tunici negre şi bordo, cu accente aurii, elemente ce au îmbinat perfect eleganţa şi sobrietatea.

Bobocii „machedoni” au spart gheaţa printr-un dans tematic, pe ”Un trandafir creşte la firida mea”, după care au fost prezentanţi publicului şi juriului.

 

Momente artistice

Tema spectacolului a fost din nou evidenţiată de elevele Florin Rusu, Fernanda Ungureanu şi Ioana Ciobanu, care au interpretat o melodie machedonească - ”Ola ola”, după care elevi din clasa a X-a E au adus în scenă un fragment din ”O scrisoare pierdură”.

Schimbând registrul, Rareş Onofrei, din clasa a XII-a E, a cântat pe ritmuri de rap despre ”Poveşti de familie”.

O prestaţie specială, încărcată de o sensibilitate aparte, a fost livrată de Georgiana Constantinescu şi Marius Bolohan, care au dansat spectaculos şi pasional pe ”Je t’aime”.

Momente de dans au mai fost asigurate de entuziaştii elevi de la Protonic (Marginea), care au dansat cu ghete kangoo jumps; de elevele din a XI-a D (dans modern); de Georgiana Constantinescu, Ana Maria Anchidin, Bianca Gorcea şi Corina Polocoşer.

Atenţia spectatorilor a fost cucerită şi de un dialog dintre creier şi inimă, dintre raţiune şi sentimente, dorinţă şi judecată, a cărui concluzie a fost ”Iubiţi-vă cu toate gândurile şi din toată inima”, interpretat de elevele Elena Bălăţel şi Ana Maria Aconstantinesei.

Amfitrionii balului din acest an au fost Elena Bălăţel, Alexandra Gafencu, Diana Popovici, Mihai Negruşeri şi Gabriel Ungureanaşu.

Invitatul special al balului a fost cântăreaţa de muzică dance Sandra N.

 

Proba de dans şi proba de cultură generală

După prima probă, bobocii au revenit în centrul atenţiei odată cu cea de-a doua testare a concursului de Miss şi Mister, respectiv proba de dans, pe ritmuri de vals, merengue şi muzică populară.

Următoarea intrare în scenă a bobocilor a coincis cu proba de cultură generală, o probă inedită ce a presupus o minimă documentare a tinerilor cu privire la 24 de personalităţi aromâne (Andrei Șaguna, Simona Amânar, Toma Caragiu, Constantin Noica, Ion Caramitru, Neagu Djuvara, Stere Gulea, Ion Luca Caragiale, Gheorghe Hagi, Simona Halep etc.).

Fiecare dintre concurenţi a primit o poză cu unul dintre cei 24 de aromâni celebri, misiunea lor fiind aceea de a recunoaşte personalitatea respectivă şi de a menţiona câteva lucruri despre reuşitele prin care s-a remarcat. O provocare interesantă a organizatorilor, încadrată perfect în tema spectacolului, un câştig atât pentru cultura generală a concurenţilor, cât şi a spectatorilor.

 

Miss şi Mister Boboc -  Sabina Sauciuc şi Răzvan Cutaş

12 perechi de boboci entuziaşti şi talentaţi au pornit spre cucerirea titlurilor de Miss şi Mister Boboc 2019.

Înainte de a anunţa marii câştigători, au fost chemaţi în scenă şi organizatorii, toţi strigând într-un suflet sloganul şcolii, ”CTIA e şcoala mea/ CTIA – lupt pentru ea/ CTIA va exista”.

Câştigători ediţiei din acest an au fost desemnaţi Sabina Sauciuc şi Răzvan Cutaş.

Locul II a fost ocupat de Izabela Scolobiuc şi Iasmin Crainiciuc, iar pe locul al III-lea s-au clasat Larisa Găitan şi Adelin Rîpan.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Petrecere aromânească”, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava.
 Vizualizări articol: 2507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Petrecere aromânească”, la Balul Bobocilor de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei