Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 252 (7253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Femeia – Al cincilea anotimp”

Maestrul Tudor Gheorghe, aplaudat îndelung la Suceava, la finalul unui spectacol cu cântece şi versuri care elogiază femeia – „eterna poveste”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maestrul Tudor Gheorghe, acompaniat de Corul și Orchestra Concertino, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu, a transformat seara de 24 octombrie 2019 într-o amintire greu de șters din memoria celor peste 700 de suceveni care au umplut până la refuz Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.

În concertul „Femeia – Al cincilea anotimp” s-au regăsit versuri atent selecționate din cultura poetică autohtonă, versuri care reprezintă o odă inestimabilă adusă femeilor. După cum a spus și maestrul Tudor Gheorghe, versurile care elogiază femeia – “eterna poveste”, „constituie și un instrument moralizator pentru bărbați", care, astfel, vor descoperi secretul iubirii femeii.

 „Femeia – Al cincilea anotimp”, concert „construit” de artistul Tudor Gheorghe, împreună cu dirijorul și orchestratorul Marius Hristescu, a fost unul special, armonios, cu versuri care elogiază femeia,

cu poeme scrise de Grigore Vieru, Tudor Arghezi, Marin Sorescu, Mircea Micu etc., unele recitate, altele puse pe muzică, într-o orchestraţie de excepţie. „Femeia este al cincilea anotimp în care natura se odihneşte, amintindu-şi toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toţi strugurii toamnei şi toate ninsorile iernii”, scria regretatul poet Grigore Vieru.

Din decorul spectacolului nu au lipsit imagini reprezentând cele patru anotimpuri, care completau tabloul final creat de Tudor Gheorghe, care prin muzică și poezie, a adăugat „Al cincilea anotimp – Femeia".

 

Poezie, muzică, umor

Atât doamnele, cât şi domnii, care au umplut până la refuz sala de spectacol, au primit cu aplauze apariţia trubadurului, a maestrului Tudor Gheorghe, care, cu fineţe, cu profesionalism, a realizat un spectacol „de pus la inimă”.

Sucevenii s-au bucurat şi au aplaudat după fiecare bijuterie muzicală, fie că a fost dedicată iubitei, prietenei, mamei, femeii, în general. Artistul a făcut referire la femeia de altădată versus femeia de azi.

Spectacolul a fost structurat în două părți. Prima parte a fost dedicată femeii ca soție/parteneră de viață, iar în partea a doua a fost elogiată femeia – mamă. Tudor Gheorghe, după cum este cunoscut deja de publicul sucevean, a îmbinat poezia cu muzica, strecurând printre poeme și scurte momente de umor. De asemenea, a citat și din marii filozofi, gânditori, scriitori ai lumii, Schopenhauer, Shakespeare, Nietzsche, Freud etc. Ca de fiecare dată, la finalul spectacolului, publicul s-a ridicat în picioare, a aplaudat şi l-a rechemat pe scenă pe maestrul Tudor Gheorghe, în acest fel mulţumindu-i pentru două ore de cultură, cu speranța că în primăvară va reveni cu un nou spectacol la Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maestrul Tudor Gheorghe, aplaudat îndelung la Suceava, la finalul unui spectacol cu cântece şi versuri care elogiază femeia – „eterna poveste”.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Maestrul Tudor Gheorghe, aplaudat îndelung la Suceava, la finalul unui spectacol cu cântece şi versuri care elogiază femeia – „eterna poveste”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei