Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 252 (7253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Zidul și Picătura

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima ediție chinezească a Turneului Campioanelor la tenis a început cu un mov de neprivit pe teren. Abia acum, retrospectiv, parcă pot să-i înțeleg pe Nadal și Djokovic că se simțeau agresați vizual de zgura albastră a lui Țiriac. Numai Federer nu s-a simțit, ăsta ar fi în stare să se adapteze și pe apă. Tocmai ce a câștigat al 10-lea trofeu la Basel, acolo unde Marius Copil nu și-a putut apăra punctele câștigate anul trecut și a părăsit prima sută ATP. Nu numai că a părăsit-o, dar a ajuns sub 150, un final dezamăgitor al unui an început cu atât de mari speranțe, cu cea mai bună clasare a carierei. Totuși, un alt român a avut succes pe tărâm elvețian, Horia Tecău a cucerit trofeul la dublu alături de Rojer, trecând cu break în ambele seturi de niște serveuri redutabili, Opelka și Fritz!

Dar să revin la Turneul Campioanelor. S-au jucat primele meciuri, Osaka-Kvitova și Barty-Bencic, în ambele câștigând primele, adică favoritele, în 3 seturi. Deci se joacă tare, se aruncă în luptă toate armele și toate resursele. Simona Halep a ajuns veterana turneului, nu neapărat prin vârstă (Kvitova e mai mare cu un an), cât mai ales prin șirul constant de calificări din 2014 încoace. Mai mult, ea este singura care nu are palmares negativ cu niciuna dintre celelalte calificate, doar cu Bianca Andreescu tronează un rotund... 0-0! De altfel, româno-canadianca nu are mai mult de un meci cu niciuna dintre fetele prezente la Shenzhen, ceea ce arată faptul că a ajuns aici printr-un sprint incredibil, nu prin anduranță, așa cum a făcut Svitolina, care nu numai că nu are niciun turneu câștigat anul acesta, dar nici măcar o finală!

Așadar, astăzi de la 14, se va petrece marea confruntare între românca noastră, care e a noastră, și românca lor, care e tot a noastră. Ca să forțez niște comparații de-ale locului, Simona ar fi Zidul Chinezesc, că tot l-a vizitat de curând pentru prima oară, în timp ce Bianca ar fi Picătura Chinezească, ea izbutind s-o scoată din sărite până și pe nemțoaica de Kerber. Mai mult sau mai puțin surprinzător, Picătura e considerată favorită nu numai în fața Zidului, ci și pentru a câștiga trofeul! Să cânte muzica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zidul și Picătura.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zidul și Picătura5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei