Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 229 (7230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur a dat startul lucrărilor de modernizare a drumului spre Rarău, prin Izvorul Alb

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că lucrările de modernizare și asfaltare a drumului din Câmpulung Moldovenesc spre Rarău, prin Izvorul Alb, ar putea fi finalizate până în toamna anului viitor. Gheorghe Flutur a fost prezent luni la predarea amplasamentului către constructorul care a câștigat licitația de asfaltare a acestui drum, compania Calcarul Pojorâta. Flutur a spus că drumul va fi asfaltat pe o porțiune de 7,67 de kilometri, de la baza pârtiei și până pe Rarău, Consiliul Județean alocând pentru această investiție o sumă de 4,5 milioane de euro. „În urma unei licitații a fost desemnată firma câștigătoare, care luni a preluat lucrarea în primire și sper ca anul viitor pe vremea asta lucrarea să fie finalizată. Este un drum de munte, dificil, cu o pantă de 8 – 9 %, destul de accidentată. Drumul va avea straturi de asfalt. Prima jumătate, până la schitul Rarăului, va fi un drum pe două sensuri de mers, iar de acolo până la Pietrele Doamnei va fi un drum pe un singur sens, dar cu mai multe refugii de încrucișare”, a arătat șeful administrației județene. 

El a spus că drumul spre Rărau prin Izvorul Alb va fi destinat exclusiv turiștilor, având în vedere că va fi impusă o restricție de tonaj de până la 3,5 tone pentru mașinile care vor circula pe acest traseu. Flutur a declarat că acest drum va pune în valoare și mai mult pârtia de schi din Rarău, unde numai în primele trei luni ale acestui an au fost peste 50.000 de turiști. El consideră că mulți dintre cei care vor veni la pârtie vor urca și pe masivul Rarău.

Gheorghe Flutur a arătat că o atenție deosebită va fi acordată lucrărilor de deszăpezire, astfel încât acest traseu să fie practicabil și pe timp de iarnă. „Pentru funcționarea pe timp de iarnă va fi nevoie de utilaje de întreținere care să intervină destul de des, pentru că versantul nordic are multă zăpadă și ninge frecvent”, a spus președintele CJ Suceava. El a spus că marea sa bucurie este că va fi deschis accesul către masivul Rarău pe cel de-al treilea drum alături de cele dinspre Pojorâta și Chiril. „Astfel se vor putea organiza circuite din Câmpulung Moldovenesc atât spre Valea Bistriței, prin Chiril, cât și spre Pojorâta, pe drumul județean pe care l-am modernizat cu fonduri europene în primul meu mandat”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a subliniat faptul că modernizarea acestui drum deschide o nouă perspectivă de dezvoltare a turismului pe masivul Rarău.  „Sunt convins că Rarăul va deveni cel mai vizitat templu muntos al Bucovinei”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a dat startul lucrărilor de modernizare a drumului spre Rarău, prin Izvorul Alb.
 Vizualizări articol: 2081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur a dat startul lucrărilor de modernizare a drumului spre Rarău, prin Izvorul Alb2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei