Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 229 (7230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În toiul nopții

S-au urcat băuți la volan, au spart o casă și au furat tot ce le-a stat în cale, după care s-au răsturnat cu mașina lângă calea ferată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri din orașul Liteni au fost protagoniștii unui adevărat periplu petrecut în timpul nopții și finalizat după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat în apropierea unei treceri de cale ferată din oraș. Au abandonat mașina și au dispărut, fiind identificați după câteva ore de către polițiști după urmele lăsate la fața locului, care vorbeau de la sine despre toată activitatea lor infracțională, care i-a condus în spatele gratiilor.

Duminică dimineaţă, înainte de ora 06.00, mecanicul unei locomotive care traversa orașul Liteni a semnalat faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată, de pe strada Găinărie din oraşul Liteni, se află un autoturism răsturnat. Polițiștii au identificat la aproximativ 4 metri de calea ferată, pe partea dreaptă a drumului judeţean, un autoturism VW Passat răsturnat pe partea dreaptă, avariat în partea din faţă, cu parbrizul spart şi cu air-bag-urile acţionate. Autoturismul nu era încuiat și nu avea plăcuţele cu numerele de înmatriculare. În interiorul autoturismului s-a găsit un contract de vânzare–cumpărare a autoturismului încheiat între un tânăr de 24 ani din oraşul Liteni şi Apetrechioaei Mircea, de 20 ani, din aceeași localitate. Despre tânărul de 20 de ani polițiștii știau că este cercetat penal de Poliţia Oraşului Liteni, pentru comiterea infracţiunii de „conducere fără permis”.  El fusese prins în urmă cu aproape o lună conducând fără a avea permis autoturismul VW Passat prin satul Rotunda și era cercetat sub control judiciar. În apropierea mașinii și în interiorul ei s-au găsit mai multe scule, pături, un aparat de spălat sub presiune, cuțite, mănuși, cizme și șorțuri, două televizoare și alte obiecte. De asemenea a fost găsită și o motocicletă, pe care nu s-au putut identifica marca și seria caroseriei, de asemenea fără plăcuțe de înmatriculare și pe care polițiștii au recunoscut-o ca aparținând lui Petrică Vizitiu, din satul Rotunda. O analiză a obiectelor descoperite în mașină și în afara ei i-au făcut pe anchetatori să realizeze că aceste obiecte ar fi putut fi sustrase din locuința unui tânăr din oraș, care lucrase în străinătate la un abator. La locuința acestuia, polițiștii au găsit urme de efracție, iar o rudă a păgubitului a recunoscut obiectele furate.

 

Un traseu infracțional încheiat după ce suspecții s-au răsturnat cu mașina

Luat ca din oală, Mircea Apetrechioaei a recunoscut că în timpul nopții a consumat alcool împreună cu Petrică Vizitiu, iar în jurul orei 03.00 cei doi s-au hotărât să spargă locuința tânărului de 27 de ani, despre care știau că este plecat la muncă în străinătate. Tânărul de 20 de ani s-a urcat la volanul autoturismului VW Passat, iar colegul său s-a deplasat cu motocicleta, ambii fără a deține permis de conducere, și au intrat prin efracție în locuința vizată, de unde au sustras toate acele bunuri, pe care le-au încărcat în autoturism. În autoturism au încărcat și motocicleta și au demarat în trombă către locuințele lor din satul Rotunda, însă la intersecţia cu calea ferată, din cauza lipsei de experienţă în conducere și a stării de ebrietate, Mircea Apetrechioaei a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit cu autoturismul câteva traverse de cale ferată depozitate în apropierea barierei CFR, maşina răsturnându-se. Tânărul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul arătând o valoare de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul VW Passat, motocicleta neînregistrată și fără serie, contractul de vânzare-cumpărare, cât şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost ridicate, reprezentând probe în continuarea cercetărilor. În cursul zilei de duminică, pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, după ce pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis, prejudiciul fiind de circa 10.000 de lei. La expirarea perioadei de reținere, s-a luat decizia ca Petrică Vizitiu să fie cercetat în continuare sub control judiciar. Pe numele lui Mircea Apetrechioaei, care se afla sub control judiciar în momentul comiterii infracțiunilor, a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, care va fi pus în aplicare la expirarea perioadei de contestare de 48 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au urcat băuți la volan, au spart o casă și au furat tot ce le-a stat în cale, după care s-au răsturnat cu mașina lângă calea ferată.
 Vizualizări articol: 2731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-au urcat băuți la volan, au spart o casă și au furat tot ce le-a stat în cale, după care s-au răsturnat cu mașina lângă calea ferată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei