Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 177 (7178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 1 – 7 august

„Arma medievală şi rolul ei”, ateliere istorico-didactice, la Cetatea de Scaun a Sucevei

În perioada 29 iulie – 8 august 2019, la Cetatea de Scaun a Sucevei au loc ateliere istorico-didactice intitulate „Arma medievală şi rolul ei”.

Evenimentul este organizat de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava. Între orele 16:00-20:00, de luni până vineri, oameni de toate vârstele pot merge la Cetatea de Scaun, unde au posibilitatea să tragă cu arcul, să confecţioneze cămăşi cu zale, împreună cu organizatorii atelierelor istorico-didactice, să confecţioneze săbii, să participe la ateliere de desen şi la prezentări interactive. Taxa de participare este de 30 de lei/săptămână. Informaţii suplimentare şi programări se pot obţine la telefon: 0784 275 644.

 

„Cetăţi, domni şi domniţe, perioada medievală în miniatură”, la Cetatea de Scaun

La Cetatea de Scaun a Sucevei are loc, în perioada 29 iulie – 2 august 2019, un atelier istorico-didactic (sesiunea de vară) intitulat „Cetăţi, domni şi domniţe, perioada medievală în miniatură”. Atelierul (educaţie muzeală) se adresează copiilor cu vârsta între 7 şi 14 ani şi se va desfăşura între orele 10:00-13:00. Taxa de participare este de 10 lei/copil. Copiii vor avea parte de distracţie, vor descoperi perioada medievală, vor face modelaj - podoabe medievale, vor desena, vor face machete de cetăţi. Informaţii suplimentare puteţi obţine la telefon: 0784 275 644. Fişe de înscriere se găsesc la Muzeul de Istorie şi la Cetatea de Scaun.

 

Expoziţia artistului plastic Nicoleta Cărare, la Galeria „Ion Irimescu”

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava, în perioada 29 iulie – 16 august, puteţi vizita expoziţia realizată de artistul plastic Nicoleta Cărare.

 

Joi, 1 august

Vernisajul expoziţiei „Biserici de lemn din Bucovina istorică - cercetare şi conservare”

Muzeul Bucovinei găzduieşte, în perioada 1-20 august 2019, expoziţia „Biserici de lemn din Bucovina istorică - cercetare şi conservare”. Vernisajul expoziţiei are loc joi, 1 august, la ora 14.00, la Muzeul de Istorie, Sala Cafeteria. Proiectul expoziţional prezintă prin imagini şi note o sintetizare a cercetării documentare şi de teren a autorului, dr. Laurenţiu Dragomir, urmărind înţelegerea şi aprofundarea fenomenului bisericilor de lemn din Bucovina, evidenţa lor ştiinţifică, precum şi situaţia actuală a stării de conservare a acestora.

 

Vineri, 2 august

Lansarea cărţii „Pelerin în Ţara Sfântă”, scrisă de Gabriela Baddour

Vineri, 2 august, de la ora 15.00, la Muzeul Bucovinei va avea loc lansarea cărţii „Pelerin în Ţara Sfântă”, scrisă de Gabriela Baddour, cea a fost ghidul delegaţiei sucevene cu prilejul înfrăţirii municipiului reşedinţă de judeţ cu celebrul orăşel Betleem, locul de naştere al lui Iisus. Tocmai de aceea, invitatul special al evenimentului este primarul Sucevei, Ion Lungu. Edilul sucevean a confirmat participarea sa la lansarea de carte a Gabrielei Baddur, care este ambasador onorific al Municipiului Suceava la Betleem, unde locuieşte de aproape 45 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1055 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Musaca de chiftele şi vinete Acest preparat este foarte rapid şi extrem de gustos, deşi e foarte simplu şi economic. Pregătirea durează doar câteva minute şi apoi nu trebuie decât să lăsăm totul în cuptor o oră.Avem nevoie de:2 vinete medii, 500 g carne tocată... Citeşte