Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 177 (7178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Societate

Dezbaterea „Rolul Bisericii şi al ÎPS Pimen în judeţul Suceava”, la aniversarea de 90 de ani a arhiepiscopului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni au votat, ieri, cu 33 de voturi pentru şi unul împotrivă, propunerea consilierului judeţean PSD Mihai Grozavu de a include în calendarul manifestărilor culturale din judeţ organizarea unei dezbateri despre ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Grozavu şi-a motivat propunerea prin aceea că în ultimii 28 de ani ÎPS Pimen, „un om de o modestie şi o implicare deosebită”, „s-a ocupat insistent” de buna gestionare a patrimoniului pe care Arhiepiscopia îl administrează. Consilierul social-democrat a amintit de cele opt biserici şi mănăstiri monumente UNESCO şi peste 200 de monumente din categoriile A şi B, precum şi de aşezămintele sociale pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi gestionate de Biserică. „Aşezământul pentru copii de la Rădăuţi este un model naţional şi mondial”, a declarat Mihai Grozavu, cu referire la complexul pentru copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, le-a explicat consilierilor că este vorba despre organizarea unei dezbateri publice la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, în luna august, când ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împlineşte vârsta de 90 de ani. „Va fi o dezbatere despre rolul Bisericii şi al ÎPS Pimen în judeţul Suceava”, a declarat Flutur, subliniind că în viaţa unei comunităţi sunt necesare legături strânse între administraţie şi Biserică. Preşedintele CJ a amintit că un prim parteneriat în acest sens a fost iniţiat la Suceava, exact în cazul aşezământului pentru copii de pe lângă Mănăstirea Bogdana de la Rădăuţi.

Flutur le-a recomandat consilierilor judeţeni nu numai să voteze în favoarea acestui proiect, ci şi să fie prezenţi la dezbaterea de la muzeu. ÎPS Pimen s-a născut în data de 25 august 1929.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezbaterea „Rolul Bisericii şi al ÎPS Pimen în judeţul Suceava”, la aniversarea de 90 de ani a arhiepiscopului.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dezbaterea „Rolul Bisericii şi al ÎPS Pimen în judeţul Suceava”, la aniversarea de 90 de ani a arhiepiscopului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Musaca de chiftele şi vinete Acest preparat este foarte rapid şi extrem de gustos, deşi e foarte simplu şi economic. Pregătirea durează doar câteva minute şi apoi nu trebuie decât să lăsăm totul în cuptor o oră.Avem nevoie de:2 vinete medii, 500 g carne tocată... Citeşte