Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Câinele care a ucis un bărbat era un metis Cane Corso şi nu era înregistrat de proprietari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul morţii bărbatului din Vicovu de Sus, ucis de câinele fratelui său în timp ce îi ducea mâncare, a continuat, oamenii legii încercând să stabilească factorii care au favorizat atacul de o asemenea violenţă. Câinele a fost eutanasiat în aceeaşi după-amiază de către medicul veterinar chemat de urgenţă la faţa locului pentru a elimina pericolul unei noi agresiuni, iar probe prelevate de la animal au fost trimise la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, pentru examinare şi analize. S-a concluzionat astfel faptul că animalul este un metis Cane Corso şi poate face parte din categoria câinilor agresivi. Analizele au stabilit de asemenea că animalul nu era afectat de rabie, testul de imuno florescenţă directă pentru detectarea rabiei ieşind negativ. Proprietarii câinelui riscă acum să fie amendaţi pentru deţinerea unui câine metis din această rasă, fără a fi declarat.

 

Bărbatul sfâşiat de câine şi-a pierdut viaţa încercând să aibă grijă de animal

Motivele care au dus la declanşarea atacului canin au rămas încă necunoscute, fiind vorba mai degrabă un cumul nefericit de factori. În cazul unui astfel de câine, specialiştii spun că o simplă manevră care poate părea foarte simplă poate declanşa o reacţie. ”Nu e nevoie de foarte mult ca să se declanşeze reacţia de apărare a câinelui, muşcătura fiindu-i cea mai la îndemână. Câinele poate reacţiona şi la mirosul de alcool, dar cine ştie ce manevre a încercat să facă bărbatul când a scos câinele din ţarc, poate că a încercat să-l stopeze în lesă şi a fost îndeajuns”, ne-a declarat Constantin Lazăr, medicul veterinar ajuns la faţa locului.

Vorbind despre această rasă de câini sau despre un metis din rasa respectivă, medicul veterinar Gabriel Gaşpar ne-a declarat: ”Pentru câinii din oricare rasă este foarte important cum îi creşti. Câinii din rasa Cane Corso nu sunt agresivi în mod normal, fiind câini cuminţi şi foarte echilibraţi. Într-adevăr, fiind câini de talie mare, potenţialul lor agresiv este mai mare decât în cazul unui Pechinez, spre exemplu. Un asemenea câine care atacă în acest mod dă dovadă de lipsă de educaţie şi afecţiune, precum şi lipsă de implicare a stăpânului în viaţa câinelui. E posibil ca animalul să fi fost neglijat sau chiar traumatizat, pentru că trebuie să fi existat un factor care să fi declanşat agresiunea.”

 

Cei din familie sunt revoltaţi pe proprietarul care a părăsit casa şi a lăsat animalul de izbelişte

Acuzaţiile rudelor victimei, Vasile Puraveţ, se îndreaptă şi împotriva soţiei proprietarul câinelui, despre care spun că după ce a părăsit casa, a lăsat animalul în grija nimănui, Vasile fiind cel cu care vorbise doar să-i mai dea câte ceva de mâncare. Georgel Puraveţ, fratele victimei, crede că acesta a căzut pradă nepăsării cumnatei lui, care a abandonat câinele în ţarc.

”E un câine periculos, trebuia să ofere garanţii, trebuia să sune la poliţie să facă rânduială cu câinele, să nu-l lase unui om străin fără nici un contract. Soţia lui Viorel nu avea voie să facă aşa ceva, să închidă casa şi să lase un câine aşa de mare şi periculos în nădejdea vecinilor. Cu ce documente, să arate documentele că a avut o înţelegere de întreţinerea câinelui”, a declarat Georgel Puraveţ, iar sora bărbatului ucis, Ecaterina Ilaşi, a continuat: ”Nevasta fratelui meu, care a plecat şi a luat tot din casă, trebuia să anunţe poliţia şi să vadă şi cu animalul ce se poate face. Dacă a ştiut că e agresiv, trebuia să ia şi câinele, să facă ce ştie cu el.”

Cel care a avut milă de câinele abandonat şi şi-a găsit sfârşitul atât de tragic este regretat acum de săteni şi familie: ”Era un om bun, muncitor şi avea grijă de maică-sa, căuta de dânsa că este paralizată la pat. Familia se pregătea de înmormântare pentru mama bătrână şi oarbă, nicidecum pentru dânsul. Noi aşa spunem, că el venea zilnic de o lună şi ceva şi dădea mâncare la căţel şi până acum nu s-a întâmplat nimic. Până acum el nu a băut, dar a venit un frate din străinătate şi cică ar fi consumat ceva băuturi alcoolice, nu ştim ce a fost. Ori ar fi dat în câine, de ce l-a scos, noi nu ştim ce s-a întâmplat.”

Ancheta va continua în acest caz pentru stabilirea tuturor condiţiilor în care s-a produs tragedia, în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinele care a ucis un bărbat era un metis Cane Corso şi nu era înregistrat de proprietari.
 Vizualizări articol: 3353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câinele care a ucis un bărbat era un metis Cane Corso şi nu era înregistrat de proprietari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei