Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Avertizare

Atenţie la pietrele care sar în parbriz pe drumul Suceava – Dorohoi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de persoane care circulă cu maşina în această perioadă pe drumul naţional 29A, de la Adâncata până la Dorohoi, trebuie să meargă cu viteza melcului pentru a evita spargerea parbrizelor.

Muncitorii de la firma Luconsa Galaţi toarnă din nou piatră concasată pe tronsoanele de drum de pe raza localităţilor Adâncata şi Zvoriştea şi criblura sare de sub roţi la o viteză mai mare de 20-30 km/oră. Turnarea de piatră concasată poartă denumirea tehnică de „tratament dublu invers cu bitum modificat” şi este soluţia care i-a adus la disperare pe localnici şi pe navetişti, mai ales că pe aceleaşi porţiuni de drum a fost aplicată şi anul trecut. Singura zonă fără criblură de pe DN 29A, în judeţul nostru, este la ieşirea din municipiul Suceava (Burdujeni Sat) până la intrarea în comuna Adâncata. Pe această porţiune de 3,5 kilometri s-a turnat în această primăvară strat de asfalt şi este în stare foarte bună.

Pentru cealaltă bucată de drum, însă, până la Vârfu Câmpului, oamenii s-au săturat să reclame la autorităţi că li se distrug maşinile, iar primarul de la Adâncata, Viorel Cucu, a declarat, ieri, că din anul 2018 a transmis circa 10 scrisori şi memorii responsabililor de la Ministerul Transporturilor şi de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fără nici un rezultat.

 

Specialiştii de la drumuri spun că turnarea criblurii este o soluţie tranzitorie către covorul asfaltic

De asemenea, 11 primării de pe traseul DN 29A au trimis un memoriu ministrului Transporturilor, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de soluţia tehnică aleasă şi de calitatea lucrărilor. „Răspunsul ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, primit anul acesta la sesizările noastre, a fost promisiunea că, în 2020, de la Adâncata până la limita cu Vârfu Câmpului va fi turnat covor asfaltic”, a afirmat primarul Cucu. 

El a mai spus că a discutat cu cei care toarnă criblura în privinţa termenului lucrărilor şi a primit asigurări că pe raza comunei Adâncata vor încheia până la sfârşitul acestei săptămâni.

De cealaltă parte, specialiştii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi dau asigurări că soluţia la care au apelat este una specifică unui drum cu dale din beton şi ar fi viabilă pentru că va asigura un strat de legătură pentru un viitor covor asfaltic. Conform proiectului, un prim strat de piatră concasată a fost aşternut în 2018, al doilea acum, după care, în 2020, drumul fiind deja tratat, se va putea turna şi mult aşteptatul covor asfaltic. Aceste etape sunt obligatorii, spun cei de la drumuri, pentru a se acoperi crăpăturile din dalele de beton şi a se asigura o legătură bună cu stratul de asfalt.

Şoferii sunt sfătuiţi încă de la intrarea în judeţ, dinspre Botoşani, să reducă viteza şi să păstreze o distanţă mai mare între autovehicule. Primul astfel de panou este amplasat înainte de podul peste râul Siret, printre gunoaiele şi bălăriile cu care sunt întâmpinaţi oaspeţii la intrarea în judeţul Suceava.

Menţionăm că DN 29A, tronsonul până la limita cu judeţul Botoşani, este în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţie la pietrele care sar în parbriz pe drumul Suceava – Dorohoi!.
 Vizualizări articol: 2893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atenţie la pietrele care sar în parbriz pe drumul Suceava – Dorohoi!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei