Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Senatorul Stan se declară „oripilat” de exploatarea politică a dramei de la Caracal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, că este dominat de o „stare de oripilare în legătură cu tragicele evenimente petrecute la Caracal”. Senatorul afirmă că a văzut multe în lupta politică, dar „ca o astfel de tragedie să fie exploatată în interesul meschin al unor politicieni de ocazie nu am văzut şi, ca să fiu  sincer, speram să nu văd vreodată”.

„Într-o ţară dezbinată de ura indusă de personaje al căror rol prevăzut de lege este cu totul altul de cât cel pe care-l joacă în văzul lumii, de personaje în stare să folosească, fără scrupule, în interes electoral personal, o nenorocire ca cea petrecută la Caracal, ieşirea preşedintelui României este stupefiantă de-a dreptul. Întârzierea cu care s-a făcut intervenţia demonstrează că s-a aşteptat ca opinia publică să fie suficient de <inflamată> pentru ca un nou atac la adresa PSD să fie mai penetrant şi mai eficient în amplificarea urii, instrumentul preferat de Iohannis în activitatea sa de <preşedinte al tuturor românilor>. În virtutea acestui cult al urii dl Iohannis nu se sfieşte să mai acuze încă o dată, afirmând, fără scrupule, că şi de această dată guvernarea este vinovată”, a afirmat senatorul Ioan Stan.

 

Stan: „Încercarea de a reitera tragedia <Colectiv> este ruşinoasă”

El îl acuză pe preşedintele României, Klaus Iohannis, de lipsă de documentare în cazul declaraţiilor de presă în legătură cu „grozăvia de la Caracal”, afirmând că s-a lăsat informat de „propagandiştii statului paralel” pentru a face afirmaţii nereale faţă de modificarea făcută legilor justiţiei şi codurilor penale. „Asta în condiţiile în care Legile Justiţiei nu au nici o legătură cu procedura de intervenţie într-un asemenea caz, ele referindu-se la statutul magistraţilor, la organizarea judiciară şi la CSM, iar modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală nici măcar nu sunt în vigoare, ele fiind în analiza Parlamentului. Cred că nu este lipsit de importanţă să amintim că ultima modificare majoră a Codurilor penale a avut loc în timpul Guvernului Cioloş, guvern declarat de acelaşi preşedinte ca fiind al său”, a declarat Stan.

Faţă de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, Ioan Stan apreciază că „dimensiunile răului produs şi propagat de atare declaraţii sunt fără margini”. „Politizând uciderea a două copile pentru a lansa atacuri la adresa Guvernului, Iohannis nu a făcut altceva decât le-a întinat memoria. Îi contest acest drept. Le contest acelor magistraţi care bocesc după timpul protocoalelor dreptul de a dezinforma poporul român, încercarea de a manipula emoţia colectivă în sensul unei pledoarii pentru statul poliţienesc, acel stat în care drepturile omului erau văzute drept un <lux teoretic>. Le contest tuturor politicienilor oploşiţi în ograda preşedintelui dreptul de a minţi poporul român. Şi îi asigur că noi nu permitem  transformarea unei nenorociri în instrument politic. Încercarea de a reitera tragedia <Colectiv> este ruşinoasă şi redă pe deplin măsura manevrelor urii şi dezbinării promovate de preşedinte. Acestora şi tuturor asemenea lor le cer să se ascundă acolo de unde au ieşit şi să respecte durerea unor părinţi veşnic nemângâiaţi”, a mai afirmat liderul PSD Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Stan se declară „oripilat” de exploatarea politică a dramei de la Caracal.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Senatorul Stan se declară „oripilat” de exploatarea politică a dramei de la Caracal1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei