Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înfrăţire

O delegaţie din localitatea franceză Louveciennes a vizitat comuna Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie din localitatea franceză Louveciennes a vizitat zilele trecute comuna Vama. Delegaţia, formată din 14 persoane, a fost primită de primarul din Vama, Neculai Baltag, cel care s-a numărat printre iniţiatorii parteneriatului dintre această comună şi localitatea din Franţa. Neculai Baltag a amintit că actul de înfrăţire între cele două localităţi a fost semnat în anul 2000, în aprilie în comuna Vama şi în luna septembrie în Louveciennes. El a ţinut să amintească faptul că iniţiatorul acestei înfrăţiri a fost un cetăţean român care locuieşte în Franţa, Mircea Tabacovici. Din comitetul de înfrăţire au făcut parte Neculai Baltag, Albumiţa Preutescu şi Mihai Nicorescu. Primarul Neculai Baltag a ţinut să precizeze că de la semnarea parteneriatului cele două localităţi au desfăşurat mai multe activităţi comune, în special schimburi de experienţă între delegaţii din Vama şi  Louveciennes.

În cadrul vizitei pe care a avut-o luna aceasta în comuna Vama, delegaţia franceză a avut parte şi de o surpriză plăcută. Astfel, în timpul vizitei, la invitaţia primarului Neculai Baltag, membrii delegaţiei franceze au inaugurat o sală a prieteniei, amenajată în vechiul conac Iorgu Toma, care recent a fost complet reabilitat. „Sala Louveciennes – Eybens” poartă denumirea celor două localităţi din Franţa care au încheiat acorduri de înfrăţire cu Vama. Neculai Baltag a spus că în această sală sunt amenajate două birouri, în care cele două localităţi au materiale de prezentare, dar şi imagini din vizitele reciproce care au avut loc în decursul anului. În cadrul evenimentului, membrii delegaţiei franceze au oferit tablouri cu imagini din Louveciennes, iar Neculai Baltag le-a dăruit traiste tradiţionale din Bucovina.

De precizat că pe parcursul vizitei în comuna Vama, pe lângă întâlnirile oficiale, membrii delegaţiei din Franţa au făcut mai multe drumeţii spre Poiana Micului şi Cacica şi au vizitat mănăstirile din Bucovina.

Neculai Baltag a ţinut să mai precizeze că anul viitor, în 2020, se sărbătoresc 20 de ani de la semnarea acordului de înfrăţire cu localitatea Louveciennes, motiv pentru care a invitat o delegaţie din Franţa în comuna Vama pentru a marca acest moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie din localitatea franceză Louveciennes a vizitat comuna Vama.
 Vizualizări articol: 1288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O delegaţie din localitatea franceză Louveciennes a vizitat comuna Vama5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei