Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Preotul care a condus beat şi şi-a ucis vecina, condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistraţii Judecătoriei Suceava au pronunţat în cursul zilei de ieri sentinţa în cazul accidentului provocat de preotul George Ionuţ Apetrei de la Mitocu Dragomirnei, care în urmă cu mai bine de 8 luni de zile a condus băut şi a lovit cu maşina două femei, una dintre ele fiind omorâtă, după care acesta a părăsit locul faptei. Judecătorii instanţei sucevene l-au condamnat pe inculpat la o pedeapsă cu închisoare de 2 ani şi 11 luni şi interzicerea unor drepturi civile, precum şi la plata unor daune victimelor accidentului.

Condamnarea pronunţată ieri împotriva preotului a fost rezultatul contopirii unor pedepse aplicate acestuia pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. Din cuantumul acestei pedepse aplicate de instanţa de judecată, se va scade numărul de zile petrecute de inculpat în arest preventiv, în perioada 14 noiembrie 2018 - 9 martie 2019. În afara pedepsei cu închisoare, George Ionuţ Apetrei este obligat de instanţă la plata unor despăgubiri victimelor rezultate în urma accidentului, plata cheltuielilor de judecată şi a onorariului avocatului ales. Sentinţa pronunţată marţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicarea ei.

 

Femeia care a murit şi cea rănită, găsite la o distanţă de câteva zeci de metri una de alta

Accidentul a avut loc în seara zilei de 13 noiembrie 2018, în jurul orei 19.00, când poliţiştii de la Secţia Rurală Adâncata au fost sesizaţi prin 112 de faptul că pe DJ 208, în Mitocu Dragomirnei, a avut loc un grav accident, trei femei fiind lovite de o maşină al cărei şofer a părăsit locul faptei. Cele două echipaje SMURD ajunse la faţa locului au constatat că una dintre femei era căzută pe carosabil, în stare de inconştienţă. Este vorba de Alina Roşca, în vârstă de 40 de ani, care a fost declarată ulterior decedată.

La câteva zeci de metri de prima victimă a fost găsită, în şanţ, şi Angela Hreţiuc, în vârstă de 59 de ani, tot din Mitoc. Aceasta era în stare de şoc, acuza dureri mari la un picior, dar era conştientă. Ulterior a fost identificată şi o a treia femeie, care se afla alături de celelalte două în momentul accidentului, dar care nu avea leziuni, fiind doar în stare de şoc.

Femeia care a sfârşit tragic lucra la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei, iar accidentul a avut loc la câteva zeci de metri de poarta unităţii medicale. Alina Roşca avea de mers doar ceva mai mult de o sută de metri de la serviciu până acasă.

 

Preotul a fost găsit de poliţişti acasă

Imediat după producerea accidentului, poliţiştii au luat măsuri pentru identificarea conducătorului auto care fugise de la locul accidentului. În mai puţin de o oră de la impactul fatal, poliţiştii Biroului Rutier Suceava, împreună cu cei de la Secţia Rurală Adâncata, au ajuns la locuinţa preotului George Ionuţ Apetrei, unde au identificat şi autoutilitara marca VW Multivan, care prezenta avarii specifice unui accident rutier.

Ancheta ce a urmat a stabilit traseul urmat de maşină după impact şi modul în care s-a petrecut accidentul. S-a stabilit astfel că preotul avea de parcurs doar câteva sute de metri de la biserică până acasă şi s-a gândit că pe o distanţă atât de scurtă nu are ce să i se întâmple. În timp ce se îndrepta spre casă la volanul autoutilitarei, bărbatul nu le-a văzut la timp pe cele trei femei care mergeau în faţa sa, pe acelaşi sens şi care tocmai ieşiseră de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Mitocu Dragomirnei, din tura de serviciu.

 

Una dintre victime a fost prinsă sub maşină şi târâtă, fără şanse de supravieţuire

Acroşată în plin de autoutilitara condusă de preot a fost Alina Roşca, femeia de 40 de ani care a fost prinsă sub maşină şi târâtă peste 50 de metri, fără şanse de supravieţuire, în timp ce femeia de 59 de ani a fost doar acroşată, suferind policontuzii, plăgi şi o contuzie de gleznă stângă. În urma impactului, preotul şi-a continuat drumul trecând peste Alina Roşca, după care a intrat pe o toloacă din apropiere, în drumul spre casă. Cercetările poliţiei au concluzionat faptul că cele trei femeie, care abia ieşiseră de la serviciu, se deplasau în şir indian, cele două lovite fiind plasate uşor spre axul drumului. Procurorii au reţinut în sarcina preotului multiple încălcări ale legislaţiei rutiere, dar şi faptul că victimele nu se deplasau pe partea stângă a drumului, aşa cum este regulamentar. Ironia sorţii face ca femeia care şi-a pierdut viaţa în accident să locuiască în casa vecină cu cea a preotului, cele două familii fiind apropiate. Probele de sânge recoltate au arătat că preotul George Ionuţ Apetrei, în vârstă de 37 de ani, avea o alcoolemie în cadrul primei probe recoltate de 1,90 la mie. El a fost trimis în judecată la Judecătoria Suceava, magistraţii acesteia pronunţând în cursul zilei de ieri o condamnare a acestuia la pedeapsa cu închisoarea de 2 ani şi 11 luni, sentinţa putând fi atacată în următoarele zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul care a condus beat şi şi-a ucis vecina, condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare.
 Vizualizări articol: 5244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preotul care a condus beat şi şi-a ucis vecina, condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei