Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un bărbat din Pojorâta a ajuns în șoc anafilactic la spital, după ce a fost mușcat de o viperă

Miercuri, 31 Iulie 2019 (16:17:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 44 de ani, din Pojorâta, a ajuns marți după amiază la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după ce a fost mușcat de o viperă de glezna dreaptă. Pacientul a fost transferat la Suceava de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a primit primele îngrijiri medicale. La Câmpulung Moldovenesc a intrat în șoc anafilactic, dar medicii de acolo au reușit să-l stabilizeze și l-au transferat la Suceava pentru administrarea tratamentului specific, cu ser antiviperin. Omul le-a povestit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului sucevean că o viperă l-a mușcat de picior în timp ce cosea iarba în curte. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, a declarat miercuri că, după administrarea serului antiviperin pacientul a fost internat în secția Medicală a unității spitalicești, unde va mai rămâne câteva zile. „Este stabil, conștient, starea generală este bună, dar semnele locale persistă”, a precizat medicul.

Dr. Macovei a declarat că Spitalul de Urgență Suceava mai are încă patru doze de ser antiviperin, din cele cinci achiziționate la începutul sezonului estival. O doză de ser costă 2.300 de euro, însă pacienții o primesc gratuit. Spitalul din Suceava este printre puținele din țară care are ser anti-viperin în stoc, majoritatea preferând să comande serul la compania UNIFARM doar în caz de nevoie.

Medicii avertizează că în cazul în care ați fost mușcat de viperă să sunați imediat la numărul unic de urgență 112 sau la 0-SALVAMONT pentru că trebuie să ajungeți la un medic cât mai repede posibil, singurul tratament eficient fiind serul antiviperin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat din Pojorâta a ajuns în șoc anafilactic la spital, după ce a fost mușcat de o viperă.
 Vizualizări articol: 3388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat din Pojorâta a ajuns în șoc anafilactic la spital, după ce a fost mușcat de o viperă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei